Рецепт Штрудель з яблуком фото

Штрудель з яблуком
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Борошно , Молочні продукти , Фрукти , Яблука , Сухофрукти , Вершкове масло , Ізюм
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт , Полудень , День народження
Випічка , Солодке , Страви з начинкою , Струдель
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Не знаю, що солоденького спекти до чаю для сім'ї та гостей? Хочу порекомендувати вам відмінний варіант - хрусткий, ароматний, неймовірно смачний штрудель з начинкою з яблук і родзинок. Спробуйте!

Опис приготування:

Відразу хочу відзначити кілька моментів. Ізюм попередньо можна залити ромом і настояти його. Зробити це найкраще за 24 години до початку процесу. Рецепт тіста я пропоную, але для економії часу можна взяти, звичайно, і готове листкове. Правда, розкачати його так тонко навряд чи вийде. У начинку іноді ще додають горішки, теж виходить дуже класно. Давайте розберемося поетапно, як приготувати штрудель з яблуком.

  • Яблуко - 5-6 штук
  • Ізюм - 80 грам(+ пару ложок рому за бажанням)
  • Борошно - 150 грам
  • Рослинна олія - 45 мілілітрів
  • Вода - 80 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Лимон - 1 штука
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 115 грам
  • Сухарі паніровочні - 40 грам
  • Цукор - 1-2 чайних ложок(+ ванільний цукор за бажанням)
штрудель з яблуком - фото крок 1
1. Для початку потрібно зробити тісто. У невеликій мисці з'єднайте просіяне борошно і дрібку солі. Додайте масло і воду, перемішайте. Викладіть в контейнер і відправте на 10 хвилин в морозилку.
штрудель з яблуком - фото крок 2
2. Після викладіть тісто на стіл і розімніть руками як слід. Знову скачайте в кульку і залиште на півгодинки.
штрудель з яблуком - фото крок 3
3. Яблука очистіть, наріжте невеликими шматочками і викладіть в глибоку миску. Додайте сік лимона, корицю і трохи цукру за смаком. Викладіть замочений раніше родзинки і перемішайте все до однорідності.
штрудель з яблуком - фото крок 4
4. На сковороді розігрійте 3 чайні ложки масла. Викладіть панірувальні сухарі. Додайте щіпку цукру і солі. Перемішайте і обсмажте кілька хвилин, помішуючи. Зніміть з вогню і остудіть.
штрудель з яблуком - фото крок 5
5. Увімкніть духовку, нехай розігрівається до 180 градусів. Робочий стіл застеліть чистою серветкою або пергаментом, наприклад. Викладіть тісто і почніть розгортати.
штрудель з яблуком - фото крок 6
6. Ось таким тоненьким воно повинно вийти.
штрудель з яблуком - фото крок 7
7. Розтопити масло і остудіть. За допомогою пензлика промажьте тісто приблизно половиною масла.
штрудель з яблуком - фото крок 8
8. Викладіть панірувальні сухарі, а зверху розподіліть яблука з родзинками.
штрудель з яблуком - фото крок 9
9. За допомогою рушники (серветки, пергаменту) акуратно згорніть рулет. Заліпіть краю і викладіть штрудель на деко, застелене пергаментом. Змастіть маслом і відправте в духовку.
штрудель з яблуком - фото крок 10
10. Запікайте хвилин 15, після дістаньте штрудель і змастіть маслом, що залишилося. Надішліть знову в духовку і випікайте ще близько півгодини до готовності. Перед подачею можна присипати цукровою пудрою.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти