Штрудель з яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, що солоденького спекти до чаю для сім'ї та гостей? Хочу порекомендувати вам відмінний варіант - хрусткий, ароматний, неймовірно смачний штрудель з начинкою з яблук і родзинок. Спробуйте!
Відразу хочу відзначити кілька моментів. Ізюм попередньо можна залити ромом і настояти його. Зробити це найкраще за 24 години до початку процесу. Рецепт тіста я пропоную, але для економії часу можна взяти, звичайно, і готове листкове. Правда, розкачати його так тонко навряд чи вийде. У начинку іноді ще додають горішки, теж виходить дуже класно. Давайте розберемося поетапно, як приготувати штрудель з яблуком.
- Яблуко - 5-6 штук
- Ізюм - 80 грам(+ пару ложок рому за бажанням)
- Борошно - 150 грам
- Рослинна олія - 45 мілілітрів
- Вода - 80 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Лимон - 1 штука
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 115 грам
- Сухарі паніровочні - 40 грам
- Цукор - 1-2 чайних ложок(+ ванільний цукор за бажанням)
1. Для початку потрібно зробити тісто. У невеликій мисці з'єднайте просіяне борошно і дрібку солі. Додайте масло і воду, перемішайте. Викладіть в контейнер і відправте на 10 хвилин в морозилку.
2. Після викладіть тісто на стіл і розімніть руками як слід. Знову скачайте в кульку і залиште на півгодинки.
3. Яблука очистіть, наріжте невеликими шматочками і викладіть в глибоку миску. Додайте сік лимона, корицю і трохи цукру за смаком. Викладіть замочений раніше родзинки і перемішайте все до однорідності.
4. На сковороді розігрійте 3 чайні ложки масла. Викладіть панірувальні сухарі. Додайте щіпку цукру і солі. Перемішайте і обсмажте кілька хвилин, помішуючи. Зніміть з вогню і остудіть.
5. Увімкніть духовку, нехай розігрівається до 180 градусів. Робочий стіл застеліть чистою серветкою або пергаментом, наприклад. Викладіть тісто і почніть розгортати.
6. Ось таким тоненьким воно повинно вийти.
7. Розтопити масло і остудіть. За допомогою пензлика промажьте тісто приблизно половиною масла.
8. Викладіть панірувальні сухарі, а зверху розподіліть яблука з родзинками.
9. За допомогою рушники (серветки, пергаменту) акуратно згорніть рулет. Заліпіть краю і викладіть штрудель на деко, застелене пергаментом. Змастіть маслом і відправте в духовку.
10. Запікайте хвилин 15, після дістаньте штрудель і змастіть маслом, що залишилося. Надішліть знову в духовку і випікайте ще близько півгодини до готовності. Перед подачею можна присипати цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!