Штрудель з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ми приготуємо далеко не солодкий десерт, а дуже ситне і смачне блюдо - штрудель з м'ясом по-німецьки!
Штрудель з фаршем можна подати в якості основного гарячого блюда на свято. Повірте, ваші гості точно такого не пробували і будуть в повному захваті!
- М'ясний фарш - 500 грам
- Картопля - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кефір - 100 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Зелень - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
У невелику ємність наллємо кефір. Додамо яйце і гарненько перемішати. Додамо розпушувач, трошки солі (буквально щіпку), борошно. Замісити тісто. У підсумку тісто має вийти не занадто крутим. Накриємо рушником і поставимо в тепле місце приблизно на годину.
Фарш поперчити, посолимо за своїм смаком, ретельно перемішати. Розкачати тісто в пласт товщиною приблизно близько трьох-чотирьох міліметрів. Викладемо на тісто фарш, акуратно розрівняти. Звернемо тісто з фаршем у вигляді рулету.
Разрежем рулет на невеликі шматочки (шириною приблизно близько двох-трьох сантиметрів), залишимо їх хвилин на п'ятнадцять.
Тим часом почистимо цибулю, вимиємо його і наріжемо шматочками невеликих розмірів.
Ретельно вимиємо картопля, ми його очистимо, знову сполосніть в холодній воді і наріжемо шматочками середнього розміру довільної форми.
Візьмемо широку і глибоку каструльку, наллємо в неї невелику кількість рослинної олії, поставимо на вогонь. Коли масло розігріється - закинемо нарізану цибулю і обсмажити його до утворення золотистого відтінку. Додамо нарізану картоплю. Наллємо таку кількість води, щоб вона покрила картоплю на третину. Поперчити, посолимо за своїм смаком і доведемо до кипіння.
Викладемо поверх картоплі штрудели (не дуже щільно, так як вони збільшаться в розмірі), накриємо каструльку кришкою і готуємо на невеликому вогні близько сорока п'яти хвилин.
При бажанні готову страву можна посипати подрібненою зеленню.