Шоколадно-горіхова паста
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом шоколадно-горіхової пасти. На смак виходить, як нутелла. Тільки тут ви будете впевнені в складі. Солодка, смачна і дуже шоколадна!
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати шоколадно-горіхову пасту. У цьому рецепті можна використовувати будь-які горіхи, але найсмачніше з мигдалем, фундук або арахіс. З смаженими горіхами виходить краще. Шоколад можна використовувати будь-який: білий, молочний або гіркий, вибирайте за смаком. Додатково пасту можна ароматизувати корицею, кардамоном или стручком ванили. Таку пасту можна мазати на хліб, використовувати для приготування десертів або є просто так, ложкою.
- Горіхи - 140 грам (обсмажені
) - Цукор - 60 грам
- Шоколад - 50-60 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Горіхи перекладіть в чашу блендера, почніть подрібнювати.
Коли горіхи перетворяться в крихту, нагадує мокрий пісок, зробіть перерву.
Остудіть горіхи 5-10 хвилин, потім подрібніть до повної гладкості.
Шоколад порубати на шматочки і розтопіть на водяній бані до рідкого стану.
Влийте в пасту розтоплений шоколад, ще раз збийте в блендері.
Шоколадно-горіхова паста готова. Приємного вам апетиту!