Горіхова паста
(покроковий рецепт з фото)
Зараз ви прочитаєте, як приготувати горіхову пасту в домашніх умовах. Здебільшого, її купують в готовому вигляді. Всі стикалися з подібним солодким на полицях в магазині.
Цей рецепт нагадує одночасно "нутеллу" і конфетті "білки ", яку ми знаємо ще з радянських часів. Але найголовніша відмінність пасти, зробленої будинку, це те, що вона не містить консервантів, барвників і ароматизаторів. Все натурально і просто. Діти будуть в захваті від такого десерту.
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко - 1, 5 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Арахіс - 1, 5 склянки
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 грам
Арахіс обсмажити без масла і видаліть лушпиння. Подрібніть його в дрібну крихту. Зручно робити це блендером.
У каструлі з'єднайте цукор, какао, ванілін, сіль, борошно. Влийте в масу молоко тонким струменем. Добре все перемішайте.
Варіть суміш на повільному вогні, постійно помішуючи, протягом 10 хвилин. Потім внесіть в неї горіхи і готуйте ще 7 хвилин до потрібної густоти.
Потім відразу зніміть з вогню і додайте олію. Перемішайте і перелийте в контейнер.
Залиште пасту до повного охолодження в холодильнику. Приємною дегустації!