Шоколадний пиріг на пиві
(покроковий рецепт з фото)
Ось чого ви точно не очікуєте, так це дізнатися рецепт того, як приготувати шоколадний пиріг на пиві. І це реальність! Справжня чоловіча випічка на День народження або для посиденьок з друзями.
Якщо є по-справжньому шоколадний смак, то він саме тут. А до нього додається темне пиво, яке дає нотки хмелю і вологу текстуру. Зверху пиріг прикрасимо вершковим сиром. Все це виглядає неймовірно красиво і вишукано. Одержаний смак поєднується з чашкою міцної кави або чорного чаю.
- Темне пиво - 240 мілілітрів (краще "гіннес" )
- Борошно пшеничне - 240 грам
- Цукрова пудра - 420 грам(120 г - в тісто, 300 г - в вершках)
- Крем - 3/4 склянки
- Какао - 3/4 склянки
- Вершковий сир - 240 грам
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 12 Ст. Ложок
- Екстракт ванілі - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 2, 5 чайних ложки

Круглу форму для випічки змастіть маслом і присипте какао.

Соду просійте разом з борошном.

У каструлі зігрійте разом масло з пивом, щоб масло розтопити.

В окремому посуді перемішайте сметану з ваніллю і сметаною.

Потім пиво перемішайте з какао, цукровою пудрою і сметаною масою до єдиної консистенції.

І влийте отриману суміш до борошняної. Замішайте рідке тісто.

Потім влийте тісто у форму для випічки. Розрівняйте його. Запікайте пиріг 45 хвилин при 180 градусах в духовці.

Поки пиріг остигає, збийте разом сир з молоком і цукровою пудрою. Покрийте кремом пиріг. Приємного чаювання!