Пиріг на пиві
(покроковий рецепт з фото)
Ви напевно здивуєтеся, що найсмачніше і повітряне тісто для пирогів виходить, якщо в нього додати пиво. З такого тіста можна пекти не тільки м'ясні, овочеві або рибні страви, але і солодкі.
Хочете скуштувати смачний пиріг і приготувати його за оригінальним рецептом? Тоді обов'язково додайте в тісто трохи пива. Цей інгредієнт додасть випічці особливу ніжність і легкість. Щоб дізнатися, як приготувати пиріг на пиві, читайте цей рецепт.
- Борошно - 260 грам
- Пиво - 240 мілілітрів
- Яйця - 4 штуки
- Соняшникова олія - 80 мілілітрів
- Цукор - 50 грам
- Ванільний цукор - 15 грам
- Молоко - 80 мілілітрів
- Сіль, рослинна олія - За смаком
Для цього пирога вам знадобляться різні інгредієнти, які краще підготувати заздалегідь. У тому числі вам буде необхідно світле свіже пиво.
Відокремте жовтки від білків, помістіть їх в миску. Додайте до них просіяне борошно, цукор і ванілін. Влийте рослинне масло без запаху і пиво. Потім збийте все міксером до однорідності, поступово додаючи молоко. Після цього збийте білки з цукром і дрібкою солі до міцних піків.
Акуратно введіть збиті білки в суміш з жовтків, борошна і пива. Потім змастіть форму для запікання олією, вилийте в неї тісто. Присипте пиріг тертим шоколадом.
Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів і поставте в неї пиріг. Запікайте його сорок хвилин до повної готовності. Гарячий пиріг знову посипте крихтами шоколаду і подавайте до столу.