Шоколадний мус з малиною
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування ніжного, тане в роті шоколадного мусу, прикрашеного ягодами малини і збитими вершками.
1. Шоколад розламати на шматочки, викладіть у жароміцних миску і поставте на водяну баню. Слідкуйте за тим, щоб вода не стосувалася миски. Додайте щіпку солі. На невеликому вогні, періодично помішуючи, дозвольте шоколаду розтопити.
2. Відокремте жовтки від білків з різних мисочках. У жовтки додайте весь цукор і збийте до піни. У білки додайте дрібку солі і збийте до щільних піків. 150 мл вершків також збийте в окремій - третьої - мисці.
3. В розтоплений шоколад можете додати пару чарочок амаретто або коньячка (це не обов'язково), потім додайте какао і збиті вершки і перемішайте до однорідної маси. Відведіть туди ж жовтки і - в кінці - білки. Знову гарненько перемішайте.
4. Розкладіть мус по креманках і відправте в холодильник на пару годин, щоб мус остудився. Перед подачею прикрасьте мус свіжою малиною, якщо хочете, можете урізноманітнити мус збитими вершками (не вказані в рецепті) і викласти мус у вигляді зебри.
Смачного!
- Какао - 1 Ст. Ложка (плюс трохи для присипки готового мусу)
- Шоколад чорний - 150 грам (більше 70 проц. )
- Сіль - - За смаком (морська, бажано)
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 50 грам
- Малина свіжа - 2 склянки
- Вершки - 150 мілілітрів
2. Відокремте жовтки від білків з різних мисочках. У жовтки додайте весь цукор і збийте до піни. У білки додайте дрібку солі і збийте до щільних піків. 150 мл вершків також збийте в окремій - третьої - мисці.
3. В розтоплений шоколад можете додати пару чарочок амаретто або коньячка (це не обов'язково), потім додайте какао і збиті вершки і перемішайте до однорідної маси. Відведіть туди ж жовтки і - в кінці - білки. Знову гарненько перемішайте.
4. Розкладіть мус по креманках і відправте в холодильник на пару годин, щоб мус остудився. Перед подачею прикрасьте мус свіжою малиною, якщо хочете, можете урізноманітнити мус збитими вершками (не вказані в рецепті) і викласти мус у вигляді зебри.
Смачного!