Рецепт Шоколадний мус з малиною фото

Шоколадний мус з малиною
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Ягоди, Малина, Шоколад
ПП рецепти
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Десерти, Мус

Рецепт приготування ніжного, тане в роті шоколадного мусу, прикрашеного ягодами малини і збитими вершками.

1. Шоколад розламати на шматочки, викладіть у жароміцних миску і поставте на водяну баню. Слідкуйте за тим, щоб вода не стосувалася миски. Додайте щіпку солі. На невеликому вогні, періодично помішуючи, дозвольте шоколаду розтопити.

2. Відокремте жовтки від білків з різних мисочках. У жовтки додайте весь цукор і збийте до піни. У білки додайте дрібку солі і збийте до щільних піків. 150 мл вершків також збийте в окремій - третьої - мисці.

3. В розтоплений шоколад можете додати пару чарочок амаретто або коньячка (це не обов'язково), потім додайте какао і збиті вершки і перемішайте до однорідної маси. Відведіть туди ж жовтки і - в кінці - білки. Знову гарненько перемішайте.

4. Розкладіть мус по креманках і відправте в холодильник на пару годин, щоб мус остудився. Перед подачею прикрасьте мус свіжою малиною, якщо хочете, можете урізноманітнити мус збитими вершками (не вказані в рецепті) і викласти мус у вигляді зебри.

Смачного!

  • Какао - 1 Ст. Ложка (плюс трохи для присипки готового мусу)
  • Шоколад чорний - 150 грам (більше 70 проц. )
  • Сіль - - За смаком (морська, бажано)
  • Яйця - 4 штуки
  • Цукор - 50 грам
  • Малина свіжа - 2 склянки
  • Вершки - 150 мілілітрів
1. Шоколад розламати на шматочки, викладіть у жароміцних миску і поставте на водяну баню. Слідкуйте за тим, щоб вода не стосувалася миски. Додайте щіпку солі. На невеликому вогні, періодично помішуючи, дозвольте шоколаду розтопити.

2. Відокремте жовтки від білків з різних мисочках. У жовтки додайте весь цукор і збийте до піни. У білки додайте дрібку солі і збийте до щільних піків. 150 мл вершків також збийте в окремій - третьої - мисці.

3. В розтоплений шоколад можете додати пару чарочок амаретто або коньячка (це не обов'язково), потім додайте какао і збиті вершки і перемішайте до однорідної маси. Відведіть туди ж жовтки і - в кінці - білки. Знову гарненько перемішайте.

4. Розкладіть мус по креманках і відправте в холодильник на пару годин, щоб мус остудився. Перед подачею прикрасьте мус свіжою малиною, якщо хочете, можете урізноманітнити мус збитими вершками (не вказані в рецепті) і викласти мус у вигляді зебри.

Смачного!

Схожі рецепти