Макарун шоколадний зі свіжою малиною
(покроковий рецепт з фото)
Французька кухня славиться своїми вишуканими стравами, над створенням яких працюють найкращі шеф-кухарі світу. Хочете дізнатися, як приготувати макарун шоколадний зі свіжою малиною? дуже раджу!
Ще пару років тому ніхто і не знав про такий ласощах, як макарун, і тільки за останні кілька років він почав завойовувати ринок. Сьогодні ціна такого десерту дуже висока, тому якщо хочете поласувати їм, пропоную освоїти нескладний і докладний рецепт. Десерт подається холодним і стане вишуканим частування святкового столу.
1. У мисці змішую борошно з цукровою пудрою і какао-порошком. Оскільки мигдальна борошно трохи жірновато, висипаю суміш на деко, застелене пергаментом, і відправляю в розігрітий до 150 градусів духовку на 5 хвилин.
2. Дістаю суміш, просіваю її через дрібне сито, пересипаю в миску. В окремій мисці збиваю білки з цукром до появи пишної піни.
3. До сухих інгредієнтів ввожу білково-цукрову суміш, акуратно перемішую до отримання однорідного тіста.
4. Перекладаю тісто в кондитерський мішок, відвалів на деко з пергаментом, формуючи макаруни, залишаю при кімнатній температурі на 60 хвилин до появи скоринки.
5. Після години відправляю лист в розігрітий до 150 градусів духовку на шість хвилин, потім дістаю його і переставляю іншою стороною ще на шість хвилин. Готові макаруни не знімаю відразу з пергаменту, а залишаю на пару хвилин.
6. Для начинки: змішую вершковий сир з вершками і цукром, збиваю міксером до розчинення цукру. Свіжу малину гарненько промиваю і відкидаю на друшляк, щоб пішла вода.
7. На одну частину макарунами відвалів кондитерським мішком начинку, потім викладаю ягідки малини і накриваю другою частиною.
8. При подачі прикрашаю макарун тертим білим шоколадом і свіжими ягідками малини. Смачного!
- Мигдалеве борошно - 110 грам
- Пудра цукрова - 225 грам
- Цукор - 175 грам(50 грам для тіста, 125 грам для начинки)
- Какао - 25 грам
- Білок - 1 штука
- Вершки - 30 мілілітрів
- Вершковий сир - 125 грам
- Малина свіжа - 50 грам
- Білий шоколад - За смаком (для прикраси)
1. У мисці змішую борошно з цукровою пудрою і какао-порошком. Оскільки мигдальна борошно трохи жірновато, висипаю суміш на деко, застелене пергаментом, і відправляю в розігрітий до 150 градусів духовку на 5 хвилин.
2. Дістаю суміш, просіваю її через дрібне сито, пересипаю в миску. В окремій мисці збиваю білки з цукром до появи пишної піни.
3. До сухих інгредієнтів ввожу білково-цукрову суміш, акуратно перемішую до отримання однорідного тіста.
4. Перекладаю тісто в кондитерський мішок, відвалів на деко з пергаментом, формуючи макаруни, залишаю при кімнатній температурі на 60 хвилин до появи скоринки.
5. Після години відправляю лист в розігрітий до 150 градусів духовку на шість хвилин, потім дістаю його і переставляю іншою стороною ще на шість хвилин. Готові макаруни не знімаю відразу з пергаменту, а залишаю на пару хвилин.
6. Для начинки: змішую вершковий сир з вершками і цукром, збиваю міксером до розчинення цукру. Свіжу малину гарненько промиваю і відкидаю на друшляк, щоб пішла вода.
7. На одну частину макарунами відвалів кондитерським мішком начинку, потім викладаю ягідки малини і накриваю другою частиною.
8. При подачі прикрашаю макарун тертим білим шоколадом і свіжими ягідками малини. Смачного!