Рецепт Шоколадне желе фото

Шоколадне желе
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Молочні продукти , Шоколад , Молоко , Желатин
Страви без випічки
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт , День народження
Солодке , Десерти , Желе
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Немає десерту простіше в приготуванні, ніж желе. Головне, що потрібно зробити - це правильно підготувати желатин, щоб він не втратив желюючий властивості, і відправити десерт в холодильник.

Опис приготування:

Хочу розповісти вам, як приготувати шоколадне желе, тому що такий десерт відмінно підійде і для щоденного меню, і для свята. Процес підготовки не займе у вас більше 15 хвилин, а після застигання желе в холодильнику ви отримаєте ароматний і дуже смачний десерт. Обов'язково візьміть шоколад з вмістом какао не менше 75%, щоб желе вийшло красивого кольору. За бажанням можете додати більше або менше цукру, а також додати трохи ванільного цукру для аромату.

  • Цукор - 20-30 грам
  • Желатин - 10 грам
  • Шоколад 75% какао - 50 грам
  • Вода - 30 мілілітрів
  • Молоко - 300 мілілітрів
шоколадне желе - фото крок 1
1. Желатин залийте холодною водою, перемішайте його і дайте набрякнути при кімнатній температурі протягом 10 хвилин.
шоколадне желе - фото крок 2
2. Молоко змішайте з цукром і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Зніміть молоко з вогню і додайте подрібнений шоколад.
шоколадне желе - фото крок 3
3. Перемішайте до повного розчинення шоколаду, після чого додайте набряклий желатин. Розлийте желе по формах і відправте їх в холодильник на 2 годину. Смачного!

Схожі рецепти