Шинковий рулет з рульки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 13 г. 40 хв.
Ми часто недооцінюємо продукти, які занадто прості на наш погляд. А тим часом з них можна приготувати якщо не делікатес, то дуже смачна страва. І рулька не виняток.
Опис приготування:
Процес приготування довгий, але нескладний. Якщо є мультиварка, то це значно полегшить процес. Для ветчинного рулету з рульки треба гарненько вимити рульку і яловичину, а ще краще замочити їх на 2-3 годину. Яловичину можна замінити на свинячий язик, баранину або взагалі обійтися без додаткового м'яса. Намагайтеся якомога менше пошкодити шкіру, це полегшить вам процес в подальшому. Формуємо форму ковбаси за допомогою плівки. Прибираємо в холодильник на кілька годин, а найкраще - на ніч, до застигання. Вона прекрасно ріжеться, а з бульйону можна зробити холодець, якщо заздалегідь додасте ще м'яса при варінні. Або можете зварити суп.
- Рулька - 1 штука (свиняча)
- Яловичина - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3 зубчики (середні)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - 25 грам
- Чорний перець - За смаком
- Перець духмяний - 5 штук
Складові, які вам знадобляться.
Рульку і яловичину гарненько вимийте, складіть в чашу мультиварки. Додайте сіль, цибуля, запашний перець, залийте водою так, щоб вона покривала рульку і м'ясо. Закрийте і поставте режим"Гасіння" з 1 час. Далі залиште в режимі"Підігрів" з 6-7 годин.
Вийміть м'ясо і рульку, дайте їм трохи охолонути.
Надріжте з одного боку і видаліть всі кістки.
Рульку поперчіть, сіль за смаком. Покладіть на середину яловичину, натріть поверхню тертим часником.
Акуратно згорніть рульку, надаючи їй форму рулету і покладіть в пакет. Щільно зав'яжіть і проткніть зубочисткою кілька дірочок.
Тепер за допомогою іншої плівки, ущільнюючи, надаєте форму ковбаски. Покладіть в холодильник на кілька годин для застигання.
Смачного!