Рецепт Шинка з яловичини фото

Шинка з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
М'ясо , Яловичина
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , На сніданок
Фаршировані
Кількість порцій: 8
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Шинка з яловичини - це всіма улюблене м'ясне ласощі, яке завжди прикрасить ваш святковий стіл. І чи може магазинний продукт зрівнятися з домашнім?

Опис приготування:

Якщо ви хочете щоб домашня шинка у вас була гострішою, змастіть м'ясо не тільки сумішшю спецій, але і гірчицею.

  • Яловичина філе - 1 кілограм
  • Часник - 6-8 зубчиків
  • Сіль - За смаком
  • Лист лавровий - 6-8 штук
  • Перець чорний горошком - 10 штук
  • Перець духмяний мелений - За смаком
  • Коріандр мелений - 1, 2 чайних ложки
  • Суміш італійських трав - За смаком
шинка з яловичини - фото крок 1
Часникові зубчики перекладаємо на обробну дошку і, скориставшись рукояткою ножа, злегка натискаємо на інгредієнт. Після цього з легкістю знімаємо лушпиння з овочевого компоненту.
шинка з яловичини - фото крок 2
Потім подрібнюємо часникові зубчики за допомогою часничниці і перекладаємо в окрему тарілку.
шинка з яловичини - фото крок 3
Лавровий лист спочатку розламуємо руками на кілька невеликих шматочків, а потім перекладаємо його в ступку. У цю ж ємність викладаємо горошок чорного перцю і коріандр. Добре розтираємо все інгредієнти до стану однорідної дрібної крихти. Потім пересипаємо вийшла крихту в окрему невелику миску і додаємо сюди ж сіль, чорний запашний мелений перець і суміш італійських трав. За допомогою столової ложки добре перемішуємо все спеції між собою до утворення однорідної маси.
шинка з яловичини - фото крок 4
Дістаємо м'ясо з морозильної камери холодильника і розморожуємо її до кімнатної температури. Увага: ні в якому разі не можна розморожувати м'ясо в мікрохвильовій печі або в гарячій воді. М'якоть промиваємо під теплою проточною водою. Потім добре просушують м'ясної інгредієнт від води за допомогою паперового рушника і перекладаємо його на обробну дошку. Скориставшись кухонним ножем, ретельно очищаємо м'якоть від жив, плівок або осколків кісток. Бажано щоб м'ясо мало форму плоского прямокутника, так як яловичину ми будемо загортати в рулет, а така форма інгредієнта полегшить нам цей процес. Я зазвичай використовую останній м'ясної компонент, так як він виходить, як на мене, набагато соковитіше. Ну, в будь-якому випадку будь-яка частина яловичини дуже смачна.
шинка з яловичини - фото крок 5
Потім рівномірно і рясно з усіх боків натираємо яловичу м'якоть сумішшю спецій і звертаємо наш інгредієнт в рулет. Важливо: згортати м'ясо необхідно дуже щільно.
шинка з яловичини - фото крок 6
Коли м'ясо буде готове, одягаємо на нього зверху кулінарну сітку і зав'язуємо її з двох сторін вузлами. Увага: якщо у вас такої сітки немає, тоді можете використовувати трубчастий бинт-сіточку, який можна придбати в будь-якій аптеці для фіксації пов'язок. Діаметр такого бинта-сіточки повинен бути невеликий. Потім м'ясний рулет перекладаємо в пакет для запікання і дуже сильно його зав'язуємо, при цьому таким чином, щоб максимально видалити з нього повітря. Для страховки наш пакет з м'ясом перекладаємо ще в один такий же пакет для запікання і щільно зав'язуємо його на вузол.
шинка з яловичини - фото крок 7
Наливаємо в каструлю воду кімнатної температури і потім перекладаємо в цю ємність пакет з м'ясним рулетом. Важливо, щоб вода в каструлі повністю покривала наше м'ясо, але при цьому не переливалася з ємності. На пакет з м'ясним інгредієнтом ставимо будь-який вантаж для того, щоб страва не спливало на поверхню каструлі. Ставимо ємність на середній вогонь. Після того як вода в ємності закипить, робимо маленький вогонь, так як під час приготування домашньої шинки не можна щоб вода сильно кипіла, тобто мінімальна температура рідини в ємності в процесі приготування м'яса в пакеті повинна бути 70 ° С, і не в якому разі не 95 ° С. Варимо м'ясо 4, 5-5 годин. Якщо вода в каструлі википає, тоді можна додати необхідну кількість води, але вона повинна бути теплою і кип'яченої. По закінченню відведеного часу за допомогою кухонних щипців дістаємо пакет з м'ясним рулетом з каструлі і перекладаємо його в вільну миску. Коли м'ясо остигне, розв'язуємо пакет і дістаємо з нього м'ясо. Потім перекладаємо домашню шинку в миску, накриваємо ємність кришкою і ставимо її в холодильник.
шинка з яловичини - фото крок 8
Дістаємо домашню шинку з холодильника і перекладаємо на обробну дошку. За допомогою кухонного ножа видаляємо сітку і після - нарізаємо м'ясний делікатес на середні шматочки. Викладаємо шинку домашню на плоске блюдо для подачі.

Схожі рецепти