Шинка без ветчінніци
(покроковий рецепт з фото)
Ви теж сумніваєтеся в якості магазинних м'ясних делікатесів? Щоб потішити себе домашньої натуральної шинкою, зовсім необов'язково бути фахівцем. З цим простим рецептом це зможе кожен.
Хочу розповісти вам, як приготувати шинку без ветчінніци і особливих зусиль. Ви не тільки будете впевнені в її складі, але і зможете створити свою ідеальну шинку: ostrenьkuю, пряну і т.Д. Приготувати її можна як на плиті, так і в коптильні. Вибирайте той варіант, який вам зручніше. Але про все розповім по порядку. Цей рецепт досить незвичайний, вір маринування м'яса займає досить багато часу, проте, повірте, очікування того варте!
- Свинина - 6 кілограм
- Вода - 8 літрів
- Сіль - 2.5 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Спеції - 1 За смаком (обкладинка, перець, мускатний горіх, аніс, лавровий лист і т.Д.)

1. М'ясо вимийте і висушіть. З'єднайте в великій каструлі воду, сіль, цукор і спеції. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню і остудіть до кімнатної температури.

2. Викладіть м'ясо у великий контейнер, залийте маринадом.

3. Приберіть в холодильник на тиждень. Що, що, саме на такий проміжок часу. В оригінальному рецепті рекомендували тримати м'ясо 12-14 днів, але я думаю, що тижні буде цілком достатньо. Зверху можна встановити утяжелитель, щоб свинина весь час була покрита маринадом.

4. Усе, м'ясо як слід промаринувалося. Дістаньте його і обсушити серветкою. Тепер його можна відправити в каструлю з водою і варити при температурі 80 градусів (дуже важливо дотримуватися температуру! ).

5. Або ж надішліть в коптильню, якщо така є під рукою.

6. Те, що вийде в результаті, просто не описати словами. Неймовірно насичений смак і аромат, шинка буквально тане в роті. Дуже класно, рекомендую!