Східні солодощі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Східні солодощі у величезній кількості представлені на ринках східних країн. Але щоб спробувати такі ласощі, зовсім не обов'язково долати сотні кілометрів. Приготуйте їх будинку!
Опис приготування:
Хочете дізнатися, як приготувати східні солодощі? Тоді цей рецепт для вас! Лукум - це одна з найвідоміших і поширених солодощів в країнах Сходу. Вона користується у місцевого населення великою популярністю. Деякі вважають за краще додавати в лукум не тільки подрібнені, але й цілі горішки.
- Цукор - 500 грам
- Крохмаль - 100 грам
- Вода - 200 грам
- Лимонна кислота - 3 грами
- Горіх - 100 грам (арахіс або волоський)
- Ванілін - За смаком
- Насіння кунжуту - 100 грам
Сто мілілітрів води влийте в каструльку або сотейник і доведіть до кипіння на плиті на повільному вогні. Всипте в воду цукор і зваріть сироп, щоб він був досить рідким і світлим.
Залишок води вилийте в миску і додайте до неї крохмаль. Ретельно перемішайте крохмаль з водою до повної однорідності.
Тонкою цівкою влийте в сироп масу з води і крохмалю. Чи не переставайте при цьому перемішувати все ложкою або віночком, щоб не утворилося грудочок.
В отриману суміш додайте ванілін і лимонну кислоту. Горіхи (це можу бути будь-які горішки на ваш вибір, наприклад, волоські) подрібніть в крихту і також пересипте в каструльку до решти інгредієнтів. Все ретельно перемішайте.
Після того, як маса закипить, перелийте її в формочки квадратної або прямокутної форми. Поставте їх у холодильник, щоб солодкість застигла.
Остигнула масу наріжте брусочками або квадратиками і обваляйте в насінні кунжуту. Подавайте на стіл!