Східні солодощі
(покроковий рецепт з фото)
Східні солодощі у величезній кількості представлені на ринках східних країн. Але щоб спробувати такі ласощі, зовсім не обов'язково долати сотні кілометрів. Приготуйте їх будинку!
Хочете дізнатися, як приготувати східні солодощі? Тоді цей рецепт для вас! Лукум - це одна з найвідоміших і поширених солодощів в країнах Сходу. Вона користується у місцевого населення великою популярністю. Деякі вважають за краще додавати в лукум не тільки подрібнені, але й цілі горішки.
- Цукор - 500 грам
- Крохмаль - 100 грам
- Вода - 200 грам
- Лимонна кислота - 3 грами
- Горіх - 100 грам (арахіс або волоський)
- Ванілін - За смаком
- Насіння кунжуту - 100 грам
Сто мілілітрів води влийте в каструльку або сотейник і доведіть до кипіння на плиті на повільному вогні. Всипте в воду цукор і зваріть сироп, щоб він був досить рідким і світлим.
Залишок води вилийте в миску і додайте до неї крохмаль. Ретельно перемішайте крохмаль з водою до повної однорідності.
Тонкою цівкою влийте в сироп масу з води і крохмалю. Чи не переставайте при цьому перемішувати все ложкою або віночком, щоб не утворилося грудочок.
В отриману суміш додайте ванілін і лимонну кислоту. Горіхи (це можу бути будь-які горішки на ваш вибір, наприклад, волоські) подрібніть в крихту і також пересипте в каструльку до решти інгредієнтів. Все ретельно перемішайте.
Після того, як маса закипить, перелийте її в формочки квадратної або прямокутної форми. Поставте їх у холодильник, щоб солодкість застигла.
Остигнула масу наріжте брусочками або квадратиками і обваляйте в насінні кунжуту. Подавайте на стіл!