Рецепт Східні солодощі: тушковане м'ясо фото

Східні солодощі: тушковане м'ясо
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Східна кухня , Турецька кухня , Індійська кухня
Фрукти , Горіхи , Лимон , Арахіс
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Десерти
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

З давніх-давен Схід славився кращими солодощами, які в достатку подавалися там до святкового столу. Пропонуємо вам на ознайомлення смачний рецепт, як приготувати східні солодощі: тушковане м'ясо.

Опис приготування:

Приготовані за цим рецептом цукерки стануть чудовою альтернативою покупних. Завдяки покрокової фото-інструкції можна з легкістю приготувати дуже смачне східне ласощі. Діти і дорослі будуть в захваті від м'яких і незвичайних цукерок. Базовий рецепт можна змінити на краще і додати горіхи, сухофрукти, вийде кілька видів. Побалуйте і здивуєте своїх рідних смачними східними солодощами.

  • Цукор - 1000 грам
  • Крохмаль - 500 грам
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Лимонна цедра - 3 чайних ложки
  • Абрикосове варення - 4 Ст. Ложки
  • Обкладинка - За смаком
  • Арахіс - 1 Склянка
  • Цукрова пудра - 10 Ст. Ложок
східні солодощі: тушковане м'ясо - фото крок 1
1. Очищаємо арахіс від шкаралупи.
східні солодощі: тушковане м'ясо - фото крок 2
2. Підсушуємо арахіс в мікрохвильовій печі (можна на сковороді або деку).
східні солодощі: тушковане м'ясо - фото крок 3
3. У каструлю додаємо 0, 3 літра води, цукор і ставимо на вогонь до закипання.
східні солодощі: тушковане м'ясо - фото крок 4
4. У миску висипаємо крохмаль (чим чистіше, тим краще).
східні солодощі: тушковане м'ясо - фото крок 5
5. Змішуємо крохмаль з водою, що залишилася до повного розчинення. Цукровий сироп варимо протягом п'ять хвилин, після цього додаємо розведений крохмаль з водою і доводимо до кипіння. Отриману масу весь час помішувати і варимо до густоти.
східні солодощі: тушковане м'ясо - фото крок 6
6. Лимонну цедру краще брати суху, розтираємо її в порошок і додаємо до маси на вогні.
східні солодощі: тушковане м'ясо - фото крок 7
7. Абрикосове варення і корицю додаємо до киплячої суміші.
східні солодощі: тушковане м'ясо - фото крок 8
8. Розмішуємо, вимикаємо і додаємо арахіс.
східні солодощі: тушковане м'ясо - фото крок 9
9. Пластикову форму змащуємо маслом, щоб лукум легко відокремлювався, вливаємо солодку суміш з горіхами і лимонною цедрою, і залишаємо остигати.
східні солодощі: тушковане м'ясо - фото крок 10
10. Лукум нарізаємо невеликими шматочками, обмакиваем в цукрову пудру і подаємо до столу.

Схожі рецепти