Східні солодощі: тушковане м'ясо
(покроковий рецепт з фото)
З давніх-давен Схід славився кращими солодощами, які в достатку подавалися там до святкового столу. Пропонуємо вам на ознайомлення смачний рецепт, як приготувати східні солодощі: тушковане м'ясо.
Приготовані за цим рецептом цукерки стануть чудовою альтернативою покупних. Завдяки покрокової фото-інструкції можна з легкістю приготувати дуже смачне східне ласощі. Діти і дорослі будуть в захваті від м'яких і незвичайних цукерок. Базовий рецепт можна змінити на краще і додати горіхи, сухофрукти, вийде кілька видів. Побалуйте і здивуєте своїх рідних смачними східними солодощами.
- Цукор - 1000 грам
- Крохмаль - 500 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Лимонна цедра - 3 чайних ложки
- Абрикосове варення - 4 Ст. Ложки
- Обкладинка - За смаком
- Арахіс - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 10 Ст. Ложок
1. Очищаємо арахіс від шкаралупи.
2. Підсушуємо арахіс в мікрохвильовій печі (можна на сковороді або деку).
3. У каструлю додаємо 0, 3 літра води, цукор і ставимо на вогонь до закипання.
4. У миску висипаємо крохмаль (чим чистіше, тим краще).
5. Змішуємо крохмаль з водою, що залишилася до повного розчинення. Цукровий сироп варимо протягом п'ять хвилин, після цього додаємо розведений крохмаль з водою і доводимо до кипіння. Отриману масу весь час помішувати і варимо до густоти.
6. Лимонну цедру краще брати суху, розтираємо її в порошок і додаємо до маси на вогні.
7. Абрикосове варення і корицю додаємо до киплячої суміші.
8. Розмішуємо, вимикаємо і додаємо арахіс.
9. Пластикову форму змащуємо маслом, щоб лукум легко відокремлювався, вливаємо солодку суміш з горіхами і лимонною цедрою, і залишаємо остигати.
10. Лукум нарізаємо невеликими шматочками, обмакиваем в цукрову пудру і подаємо до столу.