Шаурма з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Сумніваєтеся купувати чи шаурму у вуличного торговця? Відкиньте всі сумніви і приготуйте її самостійно! приготуванні шаурми - це зовсім не складно, та й результат неодмінно вас порадує!
Приготувати шаурму в домашніх умовах дуже просто. Для початку, завчасно займіться маринадом. Для цього змішайте: перець мелений, сіль, олія соняшникова і корицю. У маринаді замочіть порізане філе, яке має настоятися 2 годину. Тільки після цього можна приступати до основної частини приготування, яка описана нижче. Якщо шаурма виходить занадто довгою і великий - розріжте лаваш навпіл. Гарного дня!
- Куряче філе - 500 грам
- Лаваш вірменський - 3 штуки
- Капуста молода - 200 грам
- Перець солодкий - 1 штука
- Кріп, петрушка - 1 пучок
- Помідори - 2 штуки
- Огірки - 2 штуки
- Майонез - 100 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2 щіпки
- Перець мелений - 1 щіпка
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти. М'ясо і овочі ретельно промийте.
Приготуємо маринад. З'єднайте в одній ємності: олія соняшникова, сіль, перець мелений, корицю. Ретельно перемішайте.
Куряче філе порізати смужками і замочіть в маринаді на 2 годину.
Через 2 годину, коли філе замаринується, обсмажте його на сковороді до золотистої хрусткої скоринки.
Овочі нарізаємо соломкою. Петрушку і кріп подрібнюємо.
Подрібніть часник і перемішайте з майонезом. Отриманим соусом змастіть лаваш.
Тепер викладаємо начинку з овочів і м'яса.
Лаваш загорніть в трубочку, при необхідності розріжте навпіл. Далі можна обсмажити шаурму на сковороді або відправити ненадовго в духовку. Смачного!