Шаурма з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Безсумнівно, шаурма з баранини в домашніх умовах - це дуже смачна страва. Готувати її простіше простого.
Я часто готую шаурму з баранини в домашніх умовах, оскільки вона дуже смачна і ситна. Начинка для неї може бути найрізноманітнішою, але в цей раз вирішила використовувати в якості основи - баранину, про що анітрохи не пошкодувала.
- Лаваш - 1 штука
- Баранина - 300 грам
- Сир твредий - 100 грам
- Капуста білокачанна - 100 грам
- Майонез - 6 Ст. Ложок
- Кетчуп - 6 Ст. Ложок
- Помідор - 1 штука
1. Отже, почати приготування шаурми з баранини в домашніх умовах слід з підготовки всіх інгредієнтів. Самий трудомісткий процес - гаряче м'ясо. Я обсмажую баранину до повної готовності, додаю цибулю, перчу і солю до смаку. Готове м'ясо кладу трохи охолонути.
2. Потім приступаю до овочів і решти інгредієнтів. З м'ясом добре буде поєднуватися помідор, тому я подрібнюю його соломкою і відкладаю на тарілці чекати своєї черги.
3. Зазвичай використовують сир "сулугуні" для приготування шаурми, а я звикла брати тверді сорти. Так, сюди підійде "голландський" сир, наприклад. Натріть його на крупній тертці.
4. І ще один обов'язковий інгредієнт - капуста. Її шаткуємо як можна дрібніше.
5. Змішуємо майонез і кетчуп, за бажанням можна додати в соус часник (в нашій родині дуже люблять такий соус, він надає більшої пікантності м'ясу і страви в цілому).
6. Тепер промазуємо край шаурми соусом, викладаємо м'ясо, овочі та сир. Лаваш можна розділити на дві частини, але я вважаю за краще робити з цілою порції.
7. Загортаємо конвертом і відправляємо в мікрохвильову піч. Ще можна підігріти і трохи підсмажити шаурму з баранини в домашніх умовах на сковороді без жиру.
8. Ось така вийшла шаурма - апетитна і смачна. Смачного!