Рецепт Шаурма класична фото

Шаурма класична
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Птах, Курка, Лаваш
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Заурма

Рецептів шаурми в сучасній кулінарії існує дуже багато, але сьогодні я розповім вам, як приготувати шаурму класичну. Як м'ясної складової в даному рецепті візьмемо курку.

Шаурма виходить дуже смачною і ароматною. Часник в соусі і цибулю в начинці не обов'язкові, але з ними, природно, виходить смачніше і ароматні. А взагалі пам'ятаєте, що в шаурму можна покласти будь-яку начинку, будь-яке м'ясо і навіть ковбасу (копчену). Смачного!

  • Вірменський лаваш - 3 штуки
  • Куряче філе - 500 грам
  • Капуста - 100-200 грам
  • Огірок - 2 штуки
  • Помідор - 2 штуки
  • Цибулина - 1 штука (по бажанню)
  • Зелень - - За смаком
  • Спеції - - За смаком
  • Крем - 4 Ст. Ложки (соус)
  • Кефір - 4 Ст. Ложки (соус)
  • Густий майонез - 4 Ст. Ложки (соус)
  • Часник - 3-4 зубчиків (соус)
  • Чорний мелений перець - - За смаком (соус)
  • Червоний мелений перець - - За смаком (соус)
  • Спеції - - За смаком (соус; можна, можливо: koriandr, каррі, трави, сіль)
1
Промийте куряче філе, наріжте його тонкою довгою соломкою, перекладіть в миску, додайте спеції. Добре перемішайте і дайте постояти хвилин 15-20.
2
Нашинкуйтекапусту, присипте її трохи сіллю і пам'ятайте руками, щоб розм'якшилася і пустила сік. Підготуйте овочі: наріжте соломкою огірки (можна взяти один свіжий, а один - маринований, солоний). Помідори нарізаємо невеликими кубиками (наскільки це можливо). Цибуля, якщо використовуєте, нарізайте, як більше любите (я - кільцями або півкільцями).
3
У глибокій ємності змішайте всі інгредієнти для соусу (сметану, кефір, майонез, часник, пропущений через прес, і спеції). Промаринуватися курку обсмажити на сильному вогні до рум'яності (3-5 хвилин).
4
Формуємо шаурму. Візьміть лаваш і розірвіть його навпіл. У Вас вийде 6 штучок шаурми. Кожну половинку змастіть рівномірно соусом. Поверніть конвертиком і відразу ж обсмажте розігрійте на сковороді. Тут важливо не зволікати, інакше лаваш може розм'якнути від соусу.

Схожі рецепти