Рецепт Шашлик з телятини фото

Шашлик з телятини
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо , Телятина
Дієтичне харчування
На обід , На природу , Святковий обід
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ніжна телятина як не можна краще підходить для приготування шашлику на природі, на мій погляд, таке м'ясо може стати чудовою альтернативою вже давно набридлої всім свинині або курятині.

Опис приготування:

Я ніколи не купую готовий шашлик в магазині і всім не раджу це робити, куди краще, смачніше і корисніше приготувати його самостійно, тим більше що це дуже легко. Можна зробити традиційний варіант, наприклад, зі свинини, але якщо ви хочете приготувати щось дійсно смачне, я пропоную вам цей простий рецепт шашлику з телятини. Сам принцип його маринування цілком звичайний, але ось саме м'ясо виходить набагато ніжніше і м'якше, як мені здається, плюс смак у нього досить цікавий. Тому коли наступного разу ви зберетеся влаштувати вилазку на природу, згадайте про цей рецепт приготування шашлику з телятини, впевнена, з таким смачним м'яском ваш відпочинок пройде чудово.

  • Телятина - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Зелена цибуля подрібнений - 2-3 Ст. Ложок
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Спціі - За смаком (перець чорний грубого помелу, хміль-сунелі, приправа для шашлику, лавровий лист)
  • Сіль - За смаком
шашлик з телятини - фото крок 1
Для початку ми, природно, промиваємо телятину і висушуємо її за допомогою паперових серветок, нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки (4х4 см). Ріпчасту цибулю чистимо і ріжемо кільцями, зелена цибуля подрібнюємо, змішуємо улюблені спеції. Тепер викладаємо нарізане м'ясо в глибоку миску, додаємо ріпчасту і зелену цибулю, майонез і спеції, солимо м'ясо і гарненько все перемішуємо, залишаємо телятину маринуватися на 2-3 годину.
шашлик з телятини - фото крок 2
Коли час маринування буде підходити до кінця, розпалюємо мангал і готуємо вугілля.
шашлик з телятини - фото крок 3
Коли вугілля розжаряться до червоного, нанизуємо шматочки м'яса на шампури і викладаємо їх на мангал. Смажимо шашлик до золотистої рум'яної скоринки.
шашлик з телятини - фото крок 4
Ну ось, власне кажучи, і все, наш шашлик готовий, і ми можемо сміливо приступати до трапези. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти