Шашлик з оленини
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас є можливість приготувати шашлик з оленини, то не пропустіть її. Це м'ясо дуже смачне, корисне і поживне. Вам обов'язково сподобається, так що візьміть цей рецепт на замітку.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати шашлик з оленини, то прочитайте цей рецепт. Це відмінна альтернатива звичного для всіх нас шашлику з курки, свинини, баранини, яловичини. Незвично і дуже смачно!
- Оленина - 800 грам (м'якоть)
- Брусниця - 150 грам
- Соєвий соус - 75 грам
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- М'ята - 2 чайних ложки (сушена)
- Суміш перців - 1/2 чайних ложки
Оленіна - це досить жорстке м'ясо, як і у всіх інших диких тварин. Для шашлику найкраще використовувати м'якоть. Її слід зачистити від плівок і жилок, вимити і нарізати на невеликі квадратні або довгасті шматки.
Найголовніше в шашлику з оленини - це маринад. Він допоможе розм'якшити м'ясо і видалити характерний запах. Для маринаду в мисці потовчіть брусницю, влийте соєвий соус, оливкова олія і спеції. Все добре перемішайте.
Перекладіть оленину в пакет без дірок. Він повинен бути досить міцним, щоб не порватися і не протекти. Перекладіть в пакет м'ясо, залийте маринадом і гарненько все перемішайте. Пакет Zavyazhite, залиште його в холодильнику на ніч або хоча б на кілька годин.
Замариноване м'ясо нанизуйте на шампура, а потім підсмажуйте з усіх боків до повної готовності на вугіллі.