Шашлик з курячої гомілки
(покроковий рецепт з фото)
Сезон пікніків на природі вже давно відкритий, тому пора запасатися хорошими рецептиками для шашлику. А всім любителя курки і страв з неї, я пропоную приготувати відмінний шашлик з курячої гомілки.
Шашлики люблять усі без винятку, але у кожного є свої переваги у виборі м'яса і способі його приготування, тому я хочу поділитися з вами своїм улюбленим простим рецептом шашлику з курячої гомілки. Справа в тому, що звичайне м'ясо (я маю на увазі яловичину і свинину), на мій погляд, виходить дуже жорстке, та й в шлунку після такого шашлику відчувається тяжкість. А ось курочка це інша справа, яку її частина не приготуй, вийде соковито і неймовірно смачно. Тому коли ми збираємося на природу, то я завжди мариную шашлик з курячої гомілки в домашніх уязика, а вже потім ми всією сім'єю насолоджуємося смачним і ніжним м'яском.
- Гомілка куряча - 2 кілограма
- Luk salotų - 200 грам
- Соус соєвий - 30-50 мілілітрів
- Вода мінеральна з газом - 1, 5 L
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку промиваємо курячі гомілки і видаляємо з них пір'я, якщо є.
Викладаємо курку в каструлю, додаємо нарізану цибулю і перемішуємо все. Потім заливаємо мінеральну воду, соєвий соус, солимо і перчимо все за смаком, залишаємо маринуватися на 1-2 годину.
Поки м'ясо маринується ми потихеньку розводимо вогонь в мангалі. Коли вугілля будуть готові, викладаємо гомілки на решітку.
Потім просто обсмажуємо шашлик з усіх боків до рум'яної скоринки.
Ну а для тих, хто любить їсти шашлик на шампурах, я пропоную розрубати кожну гомілку на дві частини і смажити її, як звичайний шашлик. У будь-якому випадку вийде неймовірно смачно. Смачного!