Шашлик з гомілки курки
(покроковий рецепт з фото)
Шашлик - традиційне блюдо для посиденьок на природі, а також його готують на свята або для пікніка. Для нього використовують будь-яке м'ясо, спробуйте рецепт, як приготувати шашлик з гомілки курки.
Курка - відмінна альтернатива свинині або баранині. Куряче м'ясо значно дешевше, швидше маринується, простіше і швидше готується. До того ж такий шашлик більше до душі дітям замість жирної свинини. Для маринування шашликів можна використовувати вино, оцет, мед з гірчицею, майонез, кефір або просто замаринувати його в спеціях з цибулею, як показую я.
- Гомілка - 1, 5 кілограма
- Перець горошком - 1 Чайна ложка
- Чебрець - 3 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цибулина - 1-2 штук
1. Курячі ніжки гарненько промиваємо під проточною водою, після цього витираємо рушником, щоб прибрати зайву вологу.
2. У ступку насипаємо разом перець, сіль, чебрець і подрібнюємо. Якщо ступки немає, то перець сміливо беремо мелений, а чебрець розминаємо руками. Чистим, миємо й нарізаємо півкільцями цибулю.
3. У миску до м'яса перекладаємо спеції і цибулю, перемішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися по всьому шматочках. Ми залишаємо мінімум на півгодини, можна і більше, якщо є час.
4. У мангалі прогреваем вугілля, нанизуємо гомілки на шампури і смажимо до утворення рум'яної скоринки. Готовий шашлик перекладаємо в тарілку і подаємо до столу з овочами.