Шашлик з горбуші
(покроковий рецепт з фото)
Шашлик з горбуші - мій улюблений рибний шашлик. Ця риба не дуже дорога, тому доступна і при цьому смачна. За даним рецептом шашлик з горбуші виходить ароматним і досить пісним.
Даний рецепт приготування шашлику з горбуші розрахований на 6 персон. Запропонований мною рецепт придатний не тільки для тих, хто любить їсти рибу або взагалі їсти, але і для тих хто постить. Шашлик з горбуші добре підходить для приготування на природі, але, в принципі, годиться і для приготування вдома, в духовці або на грилі. Хай щастить!
- Горбуші - 1 штука(1-1, 5 кг)
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Солодкий мелений червоний перець - 1/2 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 2 штуки
- Сіль - - За смаком
Рибу добре промиваємо.
Відрізаємо голову і потрошимо.
Потім обробити філе від кісток і шкіри і ріжемо на кубики. У мене вийшло близько 48 шматочків.
Маринуємо шашлик. Для цього в зручній глибокому посуді до шматочках риби додамо 2 столові ложки рослинної олії, меленого перцю, солі, гірчицю (нЕ суху тільки! ) і акуратно розмішуємо.
Потім до риби додаємо крупно нарізаний(! ) цибуля і дуже акуратно перемішуємо. Наступний етап - відправляємо маринуватися на 1-2 годину. До речі, маринувати можна всю ніч, приготувавши заздалегідь з вечора і відправивши майбутній шашлик в холодильник.
Нанизуємо на шампури або на дерев'яні шпажки. Чергуючи цибулю з рибкою. На один шампур доводиться по 4 шматочка риби.
Виходить така картина.
Потім відправляємо рибу на решітку приблизно на 25 хвилин. Чи не довше! Інакше шашлик висохне і буде несмачним. Вугілля повинні бути не найпотужніші.
Готовий шашлик подаємо з овочами і білим соусом. Смачного!