Рецепт Шашлик з горбуші фото

Шашлик з горбуші
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На природу , На святковий стіл
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Шашлик з горбуші - мій улюблений рибний шашлик. Ця риба не дуже дорога, тому доступна і при цьому смачна. За даним рецептом шашлик з горбуші виходить ароматним і досить пісним.

Опис приготування:

Даний рецепт приготування шашлику з горбуші розрахований на 6 персон. Запропонований мною рецепт придатний не тільки для тих, хто любить їсти рибу або взагалі їсти, але і для тих хто постить. Шашлик з горбуші добре підходить для приготування на природі, але, в принципі, годиться і для приготування вдома, в духовці або на грилі. Хай щастить!

  • Горбуші - 1 штука(1-1, 5 кг)
  • Гірчичний - 2 Ст. Ложки
  • Солодкий мелений червоний перець - 1/2 чайних ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Сіль - - За смаком
шашлик з горбуші - фото крок 1
Рибу добре промиваємо.
шашлик з горбуші - фото крок 2
Відрізаємо голову і потрошимо.
шашлик з горбуші - фото крок 3
Потім обробити філе від кісток і шкіри і ріжемо на кубики. У мене вийшло близько 48 шматочків.
шашлик з горбуші - фото крок 4
Маринуємо шашлик. Для цього в зручній глибокому посуді до шматочках риби додамо 2 столові ложки рослинної олії, меленого перцю, солі, гірчицю (нЕ суху тільки! ) і акуратно розмішуємо.
шашлик з горбуші - фото крок 5
Потім до риби додаємо крупно нарізаний(! ) цибуля і дуже акуратно перемішуємо. Наступний етап - відправляємо маринуватися на 1-2 годину. До речі, маринувати можна всю ніч, приготувавши заздалегідь з вечора і відправивши майбутній шашлик в холодильник.
шашлик з горбуші - фото крок 6
Нанизуємо на шампури або на дерев'яні шпажки. Чергуючи цибулю з рибкою. На один шампур доводиться по 4 шматочка риби.
шашлик з горбуші - фото крок 7
Виходить така картина.
шашлик з горбуші - фото крок 8
Потім відправляємо рибу на решітку приблизно на 25 хвилин. Чи не довше! Інакше шашлик висохне і буде несмачним. Вугілля повинні бути не найпотужніші.
шашлик з горбуші - фото крок 9
Готовий шашлик подаємо з овочами і білим соусом. Смачного!

Схожі рецепти