Шарлотка (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Шарлотка з яблуками - це один з найпростіших рецептів пирогів. Це смачне частування до чаю з яскравим яблучним смаком та ароматом кориці. Ділюся рецептом, як приготувати шарлотку за простим рецептом.
Щоб яблука не потемніли і придбали приємний аромат, збризніть їх лимонним соком. Для пирога більше підходять тверді кислуваті яблука. Якщо любите дуже солодку випічку, присипте яблука цукром. При подачі прикрасьте шарлотку свіжими ягодами, нарізаними фруктами і кулькою морозива. А подають шарлотку ще теплою.
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 4 штуки
- Яблука - 4 штуки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Ягоди, фрукти - За смаком (для прикраси)
1
Яблука помийте, очистіть від шкірки і виріжте серцевину. Наріжте їх на тонкі часточки.
2
Відокремте жовтки від білків. Розітріть цукор і ванільний цукор з жовтками, а потім збийте виделкою або вінчиком, щоб маса посветлела.
3
Просійте борошно з розпушувачем до жовтків і перемішайте. Потім додайте корицю.
4
У білки додайте дрібку солі і збийте міксером до густої піни. З'єднайте збиті білки з тестом, акуратно перемішуючи лопаткою в одному напрямку.
5
Роз'ємну форму для випічки застеліть пергаментом, а боки змастіть вершковим маслом. Викладіть половину яблук на дно форми.
6
На яблука вилийте половину тесту, потім -
Знову шар яблук і другу половину тіста.
Знову шар яблук і другу половину тіста.
7
Випікайте шарлотку при температурі 180-200 градусів 25-30 хвилин. Перші 20 хвилин не відкривайте дверцята духовки, щоб пиріг не осів.