Шарлотка «ніжна»
(покроковий рецепт з фото)
Є безліч варіантів приготування шарлотки. Розповім, як приготувати шарлотку "ніжна" . Пиріг повністю виправдовує свою назву. Випічка буквально тане в роті, а готується дуже просто!
Чудовий варіант випічки на кожен день, коли є під рукою яблука. Втім, яблука завжди можете замінити на грушу або будь-які інші фрукти за смаком. Основа виходить дійсно ніжна і дуже смачна, поєднується з будь-якими начинками. Беріть на замітку!
- Борошно - 200 грам
- Молоко - 120 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Цукор - 120 грам(+ трохи на посипання)
- Яблуко - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач тіста - 10 грам
- Обкладинка - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
М'яке вершкове масло збийте з цукром.
Додайте яйце.
Перемішайте і влийте молоко.
Додайте борошно і розпушувач.
Перемішайте все до однорідного стану.
Яблука помийте, видаліть серцевину і наріжте часточками.
Форму для випічки змастіть маслом і обсипте борошном або манкою. Рівномірно розподіліть тісто. Зверху розкладіть часточки яблук, злегка вдавлюючи їх в тісто. Посипте яблука цукром і корицею. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин.
Шарлотка "ніжна" готова.
Смачного!