Рецепт Seytan фото

Seytan
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Овочі, Бобові, Крупи, Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Seytan - рослинний замінник м'яса на основі пшеничного білка (клейковина). Це традиційний продукт зі східної Азії, який пізніше добре прижився в веганскої кухні. За смаком сейтан скоєно не схожий на інші хлібобулочні вироби, у нього пружна текстура, він багатий білком і не містить багато калорій.

Нижче я покажу базовий рецепт, як приготувати сейтан. Ви можете змінювати спеції на свій смак, головне дотримуватися співвідношення рідини і сухого глютену. Одержаний сейтан можна з'їсти просто так, а можна додатково обсмажити, запекти або згасити.

  • Клейковина - 250 грам
  • Гайка - 50 грам
  • Харчові дріжджі - 30 грам
  • Копчені паприки - 1 Ст. Ложка
  • Сухий цибулю - 1 Ст. Ложка
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Пасти місо - 1 Ст. Ложка
  • Соєвий соус - 125 мілілітрів
  • Тепла вода - 375 мілілітрів
  • Бульйонний кубик - 1 штука
Seytan - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
Seytan - фото крок 2
Змішайте глютен і всі сухі інгредієнти.
Seytan - фото крок 3
У блендері подрібніть все рідкі інгредієнти і нут до однорідної консистенції. Вилийте рідину в миску з сухими інгредієнтами.
Seytan - фото крок 4
Вимішуйте тісто з глютену пару хвилин. Залиште його в мисці на 10 хвилин, щоб глютен активувався.
Seytan - фото крок 5
Скачайте з тіста рулет.
Seytan - фото крок 6
Загорніть рулет в два шари марлі, затягніть кінці з двох сторін. Чим тугіше затягніть, тим щільніше консистенція сейтан вийде.
Seytan - фото крок 7
Розведіть бульйонний кубик в літрі води. У киплячу воду покладіть сейтан, варіть на середньому вогні 1 час.
Seytan - фото крок 8
Сейтан остудіть і наріжте, смачного!

Схожі рецепти