Seytan
(покроковий рецепт з фото)
Seytan - рослинний замінник м'яса на основі пшеничного білка (клейковина). Це традиційний продукт зі східної Азії, який пізніше добре прижився в веганскої кухні. За смаком сейтан скоєно не схожий на інші хлібобулочні вироби, у нього пружна текстура, він багатий білком і не містить багато калорій.
Нижче я покажу базовий рецепт, як приготувати сейтан. Ви можете змінювати спеції на свій смак, головне дотримуватися співвідношення рідини і сухого глютену. Одержаний сейтан можна з'їсти просто так, а можна додатково обсмажити, запекти або згасити.
- Клейковина - 250 грам
- Гайка - 50 грам
- Харчові дріжджі - 30 грам
- Копчені паприки - 1 Ст. Ложка
- Сухий цибулю - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Пасти місо - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 125 мілілітрів
- Тепла вода - 375 мілілітрів
- Бульйонний кубик - 1 штука

Підготуйте всі інгредієнти.

Змішайте глютен і всі сухі інгредієнти.

У блендері подрібніть все рідкі інгредієнти і нут до однорідної консистенції. Вилийте рідину в миску з сухими інгредієнтами.

Вимішуйте тісто з глютену пару хвилин. Залиште його в мисці на 10 хвилин, щоб глютен активувався.

Скачайте з тіста рулет.

Загорніть рулет в два шари марлі, затягніть кінці з двох сторін. Чим тугіше затягніть, тим щільніше консистенція сейтан вийде.

Розведіть бульйонний кубик в літрі води. У киплячу воду покладіть сейтан, варіть на середньому вогні 1 час.

Сейтан остудіть і наріжте, смачного!