Сербський хліб
(покроковий рецепт з фото)
Сербський хліб є чудову ніжну здобу, якої треба ділитися з близькими. Він так і випікається з 12 окремих шматочків. Обов'язково спробуйте приготувати його в домашніх умовах.
Пекти хліб в домашніх умовах можуть все. Перед вами - простий рецепт сербського хліба для вей сім'ї. Число 12 (за кількістю складових хлібців) - символічно. Нехай весь рік у вашому будинку живе удача і достаток!
- Борошно - 5 склянок
- Молоко - 3 склянки
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Масло вершкове розтоплене - 1 Склянка
- Кунжутне насіння - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
1. Змішайте сухі інгредієнти у великій мисці - борошно, дріжджі, сіль і цукор.
2. Додайте молоко і добре перемішайте. Замісити тісто.
3. Накрийте миску з тестом кухонним рушником і поставте в тепле місце. Тісто має зрости вдвічі.
4. Коли тісто виросте, викладіть його на присипаний борошном стіл і скачайте ковбаску.
5. Розділи kolbasku 12 рівних частин.
6. З кожної частини скачайте кульку.
7. Залиште кульки в теплому місці. Вони повинні зрости вдвічі.
8. Потім з кульок зробіть товсті "млинці" .
9. Кожен млинець умочіть в розтопленому вершковому маслі.
10. Млинці в маслі викладайте по кругом внахлест в глибоку форму для випічки торта.
11. Знову залиште тісто рости на півгодини.
12. Коли тісто стане вдвічі більше в обсязі змастіть верх хліба збитим яйцем і присипте кунжутом.
13. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-30 хвилин. Готовий хліб буде золотисто-коричневим.
14. Сербський хліб готовий. Витягуйте з духовки!
15. Смачного!