Щи з кролика
(покроковий рецепт з фото)
Щи з кролика виходять наваристими і з ніжним смаком. Кролик чимось нагадує курку, але його м'ясо набагато цінніше і корисніше. Тому перші страви з кролятиною так популярні в усьому світі.
З давніх-давен на Русі було прийнято готувати щі на обід. Їх можна зробити як пісними, так і з м'ясом. Можна використовувати свинину, яловичину, курку. В цьому випадку щі варяться на бульйоні з кролика. Виходить смачне і дієтичне блюдо. Щоб дізнатися, як приготувати борщ з кролика, прочитайте цей рецепт.
- Кролик - 1 кілограм
- Картопля - 3 штуки
- Капуста - 1/3 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Черрі - 5 штук
- Часник - 2 зубчики
- Петрушка, кріп, цибуля, зелень - За смаком
Кролика вимийте і розділіть на частини. Потім викладіть м'ясо в каструлю, залийте чистою водою і поставте на плиту. Доведіть рідину до кипіння, покладіть лавровий лист, сіль, перець і варіть півтори години, знімаючи накип.
З готового бульйону дістаньте м'ясо кролика. Процедуруйте самим відваром і увімкніть тарілку. Додайте очищену і нарізану картоплю і нашатковану капусту. Накрийте каструлю кришкою, варите суп п'ятнадцять хвилин.
М'ясо кроля остудіть і відокремте від кісток. При бажанні цього можна не робити, а залишити м'ясо з кісточками.
У сковороду влийте рослинне масло, розігрійте його на плиті. Очистіть моркву і цибулю. Натріть моркву на тертці, цибуля нарубати кубиками. Обсмажте цибулю з морквою на олії разом з половинками черрі. Потім додайте томатну пасту.
Долийте в сковороду чашку бульйону і тушкуйте заправку для щей ще десять хвилин. Овочі повинні стати м'якими. Посоліть і поперчіть за смаком.
Викладіть заправку для щей разом з шматочками кролика в суп. Потім варите його п'ять хвилин. В самому кінці киньте в щі дрібно посічену зелень. Готовим щам дайте настоятися і подавайте до столу.