Рецепт Щи з кролика фото

Щи з кролика
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Кролик
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Супи, Щи

Щи з кролика виходять наваристими і з ніжним смаком. Кролик чимось нагадує курку, але його м'ясо набагато цінніше і корисніше. Тому перші страви з кролятиною так популярні в усьому світі.

З давніх-давен на Русі було прийнято готувати щі на обід. Їх можна зробити як пісними, так і з м'ясом. Можна використовувати свинину, яловичину, курку. В цьому випадку щі варяться на бульйоні з кролика. Виходить смачне і дієтичне блюдо. Щоб дізнатися, як приготувати борщ з кролика, прочитайте цей рецепт.

  • Кролик - 1 кілограм
  • Картопля - 3 штуки
  • Капуста - 1/3 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Черрі - 5 штук
  • Часник - 2 зубчики
  • Петрушка, кріп, цибуля, зелень - За смаком
щи з кролика - фото крок 1
Кролика вимийте і розділіть на частини. Потім викладіть м'ясо в каструлю, залийте чистою водою і поставте на плиту. Доведіть рідину до кипіння, покладіть лавровий лист, сіль, перець і варіть півтори години, знімаючи накип.
щи з кролика - фото крок 2
З готового бульйону дістаньте м'ясо кролика. Процедуруйте самим відваром і увімкніть тарілку. Додайте очищену і нарізану картоплю і нашатковану капусту. Накрийте каструлю кришкою, варите суп п'ятнадцять хвилин.
щи з кролика - фото крок 3
М'ясо кроля остудіть і відокремте від кісток. При бажанні цього можна не робити, а залишити м'ясо з кісточками.
щи з кролика - фото крок 4
У сковороду влийте рослинне масло, розігрійте його на плиті. Очистіть моркву і цибулю. Натріть моркву на тертці, цибуля нарубати кубиками. Обсмажте цибулю з морквою на олії разом з половинками черрі. Потім додайте томатну пасту.
щи з кролика - фото крок 5
Долийте в сковороду чашку бульйону і тушкуйте заправку для щей ще десять хвилин. Овочі повинні стати м'якими. Посоліть і поперчіть за смаком.
щи з кролика - фото крок 6
Викладіть заправку для щей разом з шматочками кролика в суп. Потім варите його п'ять хвилин. В самому кінці киньте в щі дрібно посічену зелень. Готовим щам дайте настоятися і подавайте до столу.

Схожі рецепти