Щи з капустою і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Щи, поряд з борщами - одне з найпопулярніших страв на нашому обідньому столі. Блюдо ситне, корисне і смачне. Сьогодні ми приготуємо борщ з помідорами і капустою.
Багато досвідчені господині напевно вміють варити борщ. Процес цей швидкий при наявності готового м'ясного бульйону. До речі, на воді теж виходять смачні щі. Блюдо надзвичайно ситне і корисне, завдяки великій кількості овочів. Для початківців кулінарів описані всі нюанси приготування по кроках.
- Бульйон м'ясний - 1, 7 L
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Помідор - 2-3 штук
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Кріп - 10 грам

Підготуйте всі інгредієнти для приготування щей.

Картопля очистіть, помийте і наріжте кубиками. Викладіть в каструлю з бульйоном. Починайте варити щі.

Моркву і цибулю очистіть, помийте. Моркву натріть на тертці, а цибулю дрібно наріжте. Викладіть в сковороду з рафінованим соняшниковою олією. Злегка обсмажте на невеликому вогні протягом 10 хвилин, перемішуючи.

Після додайте в каструлю з картоплею і бульйоном. Продовжуйте варити щі.

Капусту наріжте тонкою соломкою і додайте в каструлю.

Помідори подрібніть в блендері або м'ясорубці. Додайте в борщ. Посоліть і поперчіть за смаком. Викладіть лавровий лист.

Варіть щі до готовності всіх інгредієнтів. В кінці додайте нарізаний кріп або петрушку, а також подрібнений часник.

Щи з капустою і помідорами готовий.

Смачний, ароматний, поживний суп подавайте на перше в обід.