Щи з капустою і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Щи, поряд з борщами - одне з найпопулярніших страв на нашому обідньому столі. Блюдо ситне, корисне і смачне. Сьогодні ми приготуємо борщ з помідорами і капустою.
Опис приготування:
Багато досвідчені господині напевно вміють варити борщ. Процес цей швидкий при наявності готового м'ясного бульйону. До речі, на воді теж виходять смачні щі. Блюдо надзвичайно ситне і корисне, завдяки великій кількості овочів. Для початківців кулінарів описані всі нюанси приготування по кроках.
- Бульйон м'ясний - 1, 7 L
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Помідор - 2-3 штук
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Кріп - 10 грам
Підготуйте всі інгредієнти для приготування щей.
Картопля очистіть, помийте і наріжте кубиками. Викладіть в каструлю з бульйоном. Починайте варити щі.
Моркву і цибулю очистіть, помийте. Моркву натріть на тертці, а цибулю дрібно наріжте. Викладіть в сковороду з рафінованим соняшниковою олією. Злегка обсмажте на невеликому вогні протягом 10 хвилин, перемішуючи.
Після додайте в каструлю з картоплею і бульйоном. Продовжуйте варити щі.
Капусту наріжте тонкою соломкою і додайте в каструлю.
Помідори подрібніть в блендері або м'ясорубці. Додайте в борщ. Посоліть і поперчіть за смаком. Викладіть лавровий лист.
Варіть щі до готовності всіх інгредієнтів. В кінці додайте нарізаний кріп або петрушку, а також подрібнений часник.
Щи з капустою і помідорами готовий.
Смачний, ароматний, поживний суп подавайте на перше в обід.