Рецепт Щи із щавлю зі свининою фото

Щи із щавлю зі свининою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Зелень , Щавель
Пісні страви
На обід
Супи , Щи
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Супи з зеленню - це завжди смачно і апетитно. Хочу поділитися з вами класним варіантом, як приготувати борщ зі щавлю зі свининою. Буде наваристий, чудовий супчик на обід для всієї родини.

Опис приготування:

Кислі щі з капустою цілком можна урізноманітнити, використовуючи в якості основного інгредієнта щавель. Він надає приголомшливу пікантну нотку супу. Перед вами прискорений варіант, який чудово підійде для зайнятих господинь. Подавати до столу такі щі можна зі сметаною або скибочкою відвареного яйця. Спробувати варто однозначно!

  • Нежирна свинина - 350 грам
  • Картопля - 500 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Помідор - 2-3 штук
  • Щавель - 1 пучок(+ зелень за смаком)
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Яйце відварне - 2 штуки (по бажанню)
щи із щавлю зі свининою - фото крок 1
1. Якщо у вас немає часу довго варити бульйон, то візьміть на замітку цю ідею! свинину вимийте, обсушити і наріжте маленькими шматочками. Викладіть в каструлю з водою і поставте на вогонь.
щи із щавлю зі свининою - фото крок 2
2. Після закипання акуратно знімайте утворилася пінку. Варіть на середньому вогні м'ясо близько 10-15 хвилин.
щи із щавлю зі свининою - фото крок 3
3. Після акуратно дістаньте його шумівкою.
щи із щавлю зі свининою - фото крок 4
4. Поки вариться м'ясо, очистіть картопля і наріжте його кубиками. Викладіть в бульйон, коли дістанете м'ясо. Підсолити за смаком і варіть на середньому вогні.
щи із щавлю зі свининою - фото крок 5
5. На сковороді розігрійте олію. Обсмажте до прозорості нарізану цибулю. Додайте моркву, м'ясо і подрібнені помідори без шкірки (можна використовувати пасту або томатний соус). Томіть на середньому вогні хвилин 10-15.
щи із щавлю зі свининою - фото крок 6
6. Викладіть м'ясо з овочами в каструлю, продовжуйте варити. Щавель вимийте, добре обсушити і подрібніть. Також можна додати в суп петрушку, кріп та іншу зелень за смаком.
щи із щавлю зі свининою - фото крок 7
7. Викладіть зелень в суп, доведіть до кипіння. За смаком додайте перець і (за потреби) ще солі. Через пару хвилин зніміть з вогню і залиште під кришкою хвилин на 20 настоятися.
Перед подачею додайте в тарілку скибочку яйця.
Смачного!

Схожі рецепти