Щи із щавлю з кропивою
(покроковий рецепт з фото)
Особливо популярні ці щі з щавлю з кропивою в літню пору, коли все цвіте і доступні найпростіші інгредієнти. Це відомий бабусин рецепт приготування смачного і ситного річного супу.
В середньому суп на курячому бульйоні готується близько 1, 5 годин. Якщо ви постнічаете, то приготувати борщ зі щавлю з кропивою можна і без яєць, на овочевому бульйоні. Цей суп дуже легкий і смачний, але в той же час він ситний. Дуже добре поєднується зі сметаною і за смаком нагадує борщ зі щавлем.
- Щавель - 50 грам
- Кропива - 50 грам
- Яйця - 2 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штук
- Курячий або овочевий бульйон - 1 літрів
1. Якщо ви готуєте пісний суп, то яйця і бульйон не потрібні. Бульйон повинен бути овочевим, а в класичному варіанті для приготування цього супу потрібен курячий бульйон. Відварюємо яйця круто, тим часом готуємо бульйон.
2. Перед нарізуванням кропиви ошпарьте її окропом, щоб та перестала "кусатися" .
3. Потім дрібно її нарізаємо.
4. Потім промиваємо щавель, його теж шаткуємо.
5. Нарізаємо картоплю кубиками, відправляємо його в бульйон. Солимо і приправляємо за смаком, варимо на середньому вогні.
6. Дрібно нарізаємо цибулю і моркву, відправляємо їх в бульйон.
7. Коли картопля буде майже готовий, відправляємо до нього нашу зелень.
8. І в самому кінці відправляємо нарізані дрібно відварені круто яйця. Доводимо до готовності і знімаємо з вогню. Даємо настоятися близько 15 хвилин.
9. Перед подачею додаємо сметану (за смаком). Смачного!