Щи без м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Пісний борщ - ідеальний варіант обіду (особливо під час посту). Це дуже корисне блюдо для тих, що худнуть, адже там немає холестерину з вареного м'яса. Цікаво, як же готуються щі без м'яса?
Пісний борщ можуть бути дуже смачними, незважаючи на те, що в них немає м'яса. Але його можна замінити такими поживними продуктами, як квасоля, горох, сочевиця, гайка. У такі щі можна покласти навіть гриби! Загалом, що завгодно, головне - вегетаріанського характеру.
- Капуста білокачанна - 250 грам
- Картопля - 3 штуки
- Квасоля - 150 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Зелень - За смаком
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Заздалегідь потрібно замочити квасолю (бажано години за 2). Так покращаться її смакові якості. Взагалі перед тим як готувати бобові, їх необхідно замочувати. Так йдуть пестициди. Я взяла білу квасолю.
Для пісних щей я буду використовувати, як ви розумієте, тільки овочі. Ніякого м'ясного бульйону! Картоплю наріжте, капусту і зелень. Морква і часник натерти на тертці.
У каструлю наливаємо звичайну воду. Кладемо туди змочену квасоля. Кип'ятимо. Коли вода закипить, кидаємо туди лаврушку і перчик горошком. Першою закидаємо картоплю.
А поки розігріваємо сковорідку. Зовсім без жирів ми готувати не будемо. І так пост! На сковороду наливаємо рослинне масло, обсмажуємо цибулю з морквою і томатною пастою.
Через десять хвилин після закидання картоплі, кладемо в каструлю капусту з засмажкою. Солимо, можна додати спецій або сушених трав. Я користуюся адигейської сіллю. Там все це вже є. Зелень додам ще через 10 хвилин.
Ну ось, п'ять хвилин - і готово. Накриваємо кришкою. Даємо супу трохи постояти. Подаємо з часником або зеленою цибулею. Хто пост не дотримується, тоді їжте зі сметаною. Смачного!