Щербет з печива
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися рецептом смачного східного ласощі, тому розповім, як приготувати щербет з печива. Домашній десерт виходить неймовірно смачним, при цьому готується досить просто.
Щербет готується з печива, згущеного молока, горіхів (можна брати будь-які за смаком) і вершкового масла. Можна надати йому будь-яку форму, а ось є десерт потрібно тільки в холодному вигляді. На Сході такі ласощі традиційно подають до кави або в якості закуски до фуршетного столу.
- Пісочне печиво - 200 грам
- Горіхи - 100 грам
- Згущене молоко - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 80 грам
1. Пісочне печиво (купую найдешевше) подрібнюю в дрібну крихту, можна за допомогою блендера або качалки.
2. У мене суміш горіхів (волоські, мигдаль і фундук), обсмажую їх протягом декількох хвилин на сковороді, а потім також подрібнюю качалкою, залишаю невеликі шматочки. Додаю горіхи до печива.
3. Вершкове масло розтоплюю в мікрохвильовій печі, потім остуджують його до кімнатної температури і змішую зі згущеним молоком.
4. Перемішую вміст чаші, вливаю до крихті з печива і горіхів.
5. Гарненько перемішую вміст миски, мені маса здалася сухуватою, тому додав ще пару ложок згущеного молока.
6. На харчову плівку викладаю щербет, повертаю масу рулетом, відправляю на кілька годин в холодильник, а потім вже нарізаю шматочками і подаю до столу.