Сазан в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Цю смачну рибку дуже легко приготувати в мультиварці. Найважче в цьому процесі - почистити рибу. А потім все викладаємо в мультиварку, включаємо і все!
Короп, досить жирна риба, тому в мультиварці готувати його дуже зручно. Адже при приготуванні їжі в мультиварці зазвичай використовується набагато менше жиру, ніж при приготуванні традиційним способом. Короп, приготований за допомогою цього простого рецепту в мультиварці, виходить дуже смачним, ніжним і соковитим. На гарнір до риби можна приготувати рис або відварну картоплю. Розповідаю, як приготувати сазана в мультиварці.
- Короп - 1, 5-2 кілограма
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Вершки - 200-300 мілілітрів(11 %)
- Сир - 75 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Сазана чистимо від луски і нутрощів, добре промиваємо та нарізаємо на шматки. Потім посипаємо сіллю і перцем. Можна додати приправу для риби.
Чистимо цибулю та моркву. Цибулю дрібно шаткуємо, а моркву натираємо на тертці.
Включаємо мультітварку в режим "випічка", наливаємо в чашу масло і обсмажуємо 1-2 хвилини цибулю, потім додаємо моркву і обсмажуємо все разом ще 1-2 хвилини. Викладаємо на обсмажені овочі шматочки риби.
Заливаємо рибу вершками і посипаємо тертим сиром. Закриваємо кришку мультиварки і готуємо в цьому ж режимі хвилин 35-40.
А в підсумку отримуємо ось таку красиву рибку.