Сазан в духовці з майонезом
(покроковий рецепт з фото)
У моїй родині є одна традиція - запікати цілу рибу в духовці для святкового столу. І сьогодні я хочу поділитися з вами улюбленим способом, як приготувати сазана в духовці з майонезом.
Якщо ви хочете здивувати своїх гостей чимось незвичайним, то можете приготувати просте блюдо - сазан в духовці з майонезом. Це не тільки дуже смачно, але і виглядає красиво і святково, а тому підійде як для простого домашнього вечері, так і для святкового столу. Способів запікання риби - різне безліч, але я хочу поділитися рецептом, який став уже став традиційним в нашій родині. Рибка, приготована таким способом, виходить дуже ароматною і ніжною. Спробуйте, не пошкодуєте!
- Короп - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Майонез - 200 грам
- Селера - За смаком (зелень)
- Лимон - 1/4 штуки
- Сіль, перець - За смаком
Чистимо нашу рибу, дуже акуратно розкриваємо черевце так, щоб не пошкодити жовчний міхур. Акуратно вийміть всі нутрощі. Мені попався сазан з ікрою, і я вирішила її не діставати.
Видаляємо зябра, акуратно моєму нашу рибу.
Видаляємо зябра, акуратно моєму нашу рибу.
Готуємо соус з майонезу, перцю і соку 1/4 лимона. Гарненько перемішуємо інгредієнти (можна злегка підсолити соус, але обережно, не переборщіть, адже у нас солоний майонез! ).
Змащуємо нашого сазана з усіх боків готовим соусом, отставляем його на 30 хвилин.
Поки наш сазан маринується, ми чистимо цибулю, нарізаємо його кільцями, а зелень селери миємо й обсушуємо рушником.
Після того, як пройдуть півгодини, ми розгортаємо на столі лист фольги за розміром нашої рибини. Укладаємо на нього сазана. Начиняємо рибину цибулею з селерою, обкладає ними ж з боків.
Краї фольги підвертаємо, а зверху накриваємо ще одним листом. Щільно все закриваємо. Виходить ось такий ось кокон, як на фото. Відправляємо рибу на годину в розігріту до 200 градусів духовку.
Після закінчення години ми вимикаємо духовку і залишаємо нашу рибу всередині ще на півгодини при закритих дверцятах!
Через 30 хвилин дістаємо рибу, розгортаємо фольгу і видаляємо цибулю з зеленню.
Через 30 хвилин дістаємо рибу, розгортаємо фольгу і видаляємо цибулю з зеленню.
Можна подати рибу цілою, а можна порізати її на порційні шматки. Смачного!