Самса Самарканд
(покроковий рецепт з фото)
Самса Самарканд - чудова випічка, яка відноситься до узбецької національної кухні. Начинки бувають абсолютно різними, але я віддаю перевагу готувати самсу зі шпинатом і сичуговим сиром.
До вашої уваги - класичний рецепт приготування самси самаркандської. Існують два найпоширеніші варіанти приготування: випічка самси в духовці (в печі) або жарка у фритюрі. Перший варіант мені імпонує більше, так як самса виходить більш пишною і смачною. Вдалого приготування!
- Вода тепла - 1 Склянка
- Оцет винний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 3 склянки
- Вершкове масло - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Сіль і перець - За смаком
- Сир сичужний - 150 грам
- Шпинат - 400 грам
- Яйце - 1 штука

Змішайте теплу воду з сіллю і оцтом. Додайте просіяне борошно, замісіть тісто (щоб не липнуло до рук). Розділіть тісто на три рівні частини, накрийте харчовою плівкою і залиште на 30 хвилин.

Присипте стіл борошном, розкачайте перший шматок тіста в дуже тонкий пласт. Розтопити вершкове масло, змастіть їм тісто (третьою частиною масла).

Через 5 хвилин скрутіть тісто в тугий рулет.

Другий шматок тіста також розкачайте і змастіть маслом. Помістіть рулет на край розкачане тісто, скрутіть в один загальний рулет. Таким же чином вступите і з третім шматком тесту.

Помістіть вийшов рулет в морозилку на 30 хвилин.

Подрібнену ріпчасту цибулю обсмажте на олії до м'якості. Додайте дрібно порізаний шпинат, сіль, перець і часник (пропущений через прес). Через 2-3 хвилини знімаємо його з вогню, даємо йому охолонути. Підмішуємо яйце і тертий сир.

Дістаємо тісто з морозилки, нарізаємо його кружечками.

Кожен кружечок розгортаємо в невелику коржик. У центр кладемо начинку. Защипуємо краю так, щоб вийшов трикутник.

Змастіть деко олією, викладіть самсу (швом вниз). Запікайте в духовці 30 хвилин, температура 200 градусів. Перед випічкою можна посипати самсу чорним кунжутом.

Смачного!