Рецепт Самса Самарканд фото

Самса Самарканд
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Тісто , Овочі , Молочні продукти , Сир , Зелень , Шпинат
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Фуршет
Випічка , Страви з начинкою , Пиріжки
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Самса Самарканд - чудова випічка, яка відноситься до узбецької національної кухні. Начинки бувають абсолютно різними, але я віддаю перевагу готувати самсу зі шпинатом і сичуговим сиром.

Опис приготування:

До вашої уваги - класичний рецепт приготування самси самаркандської. Існують два найпоширеніші варіанти приготування: випічка самси в духовці (в печі) або жарка у фритюрі. Перший варіант мені імпонує більше, так як самса виходить більш пишною і смачною. Вдалого приготування!

  • Вода тепла - 1 Склянка
  • Оцет винний - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно - 3 склянки
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль і перець - За смаком
  • Сир сичужний - 150 грам
  • Шпинат - 400 грам
  • Яйце - 1 штука
самса Самарканд - фото крок 1
Змішайте теплу воду з сіллю і оцтом. Додайте просіяне борошно, замісіть тісто (щоб не липнуло до рук). Розділіть тісто на три рівні частини, накрийте харчовою плівкою і залиште на 30 хвилин.
самса Самарканд - фото крок 2
Присипте стіл борошном, розкачайте перший шматок тіста в дуже тонкий пласт. Розтопити вершкове масло, змастіть їм тісто (третьою частиною масла).
самса Самарканд - фото крок 3
Через 5 хвилин скрутіть тісто в тугий рулет.
самса Самарканд - фото крок 4
Другий шматок тіста також розкачайте і змастіть маслом. Помістіть рулет на край розкачане тісто, скрутіть в один загальний рулет. Таким же чином вступите і з третім шматком тесту.
самса Самарканд - фото крок 5
Помістіть вийшов рулет в морозилку на 30 хвилин.
самса Самарканд - фото крок 6
Подрібнену ріпчасту цибулю обсмажте на олії до м'якості. Додайте дрібно порізаний шпинат, сіль, перець і часник (пропущений через прес). Через 2-3 хвилини знімаємо його з вогню, даємо йому охолонути. Підмішуємо яйце і тертий сир.
самса Самарканд - фото крок 7
Дістаємо тісто з морозилки, нарізаємо його кружечками.
самса Самарканд - фото крок 8
Кожен кружечок розгортаємо в невелику коржик. У центр кладемо начинку. Защипуємо краю так, щоб вийшов трикутник.
самса Самарканд - фото крок 9
Змастіть деко олією, викладіть самсу (швом вниз). Запікайте в духовці 30 хвилин, температура 200 градусів. Перед випічкою можна посипати самсу чорним кунжутом.
самса Самарканд - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти