Сало варене закусочне
(покроковий рецепт з фото)
Кожній господині варто знати, як приготувати сало варене закусочне - бюджетний рецепт неймовірно смачною і апетитною закуски! Сало виходить ніжним, соковитим і ароматним, варто спробувати!
Листкове сало добре тим, що воно рівномірно просочується сіллю, спеціями і соком овочів (в даному випадку соком моркви). На перший погляд здається, що закуска не триматиме форму, але досить лише добре перев'язати сало ниткою перед варінням - і на наступний день його можна буде нарізати акуратними порційними брусочками. Раджу вам використовувати морську сіль в поєднанні з перцем і спеціями, так сало вийде смачніше.
- Сало свіже - 1 кілограм (свіже)
- Морква - 1 штука
- Часник - 10 зубчиків
- Гірчичний - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. Моркву натріть на крупній тертці довгими смужками. Часник подрібніть. Підготуйте сало: розріжте його вздовж на пласти.
2. Кожен пласт сала рясно змастіть сіллю (з перцем і сухим часником), гірчицею, подрібненим часником і морквою. Аналогічно викладіть зверху наступні шари сала.
3. Акуратно і щільно зав'яжіть сало ниткою, щоб воно тримало форму після варіння. Загорніть сало в рукав для випічки і знову обмотайте ниткою.
4. Покладіть сало в холодну воду, доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні 40 хвилин. Дайте салу охолонути у воді, перекладіть в холодильник і залиште в холоді на ніч. Сніданок готовий. Смачного!