Рецепт Сало варене з часником фото

Сало варене з часником
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Часник , Сало
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Солоне
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Сало варене з часником - улюблена закуска всіх слов'ян. Шматочками нарізане сало, огірочок і цибулю та шмат чорного хліба. Що ще краще може бути під горілочку? Смачно таке сало їсти і під картоплю.

Опис приготування:

Для приготування сала вареного з часником використовують більше улюблених спецій, ніж я вказала в рецепті. Якщо хочете, можете додати куркуму, кмин, ін. Варене сало можна зберігати не в холодильнику, а в морозилці. Тоді його можна буде тоненько настругати.

Як приготувати сало варене з часником?

1. Воду залийте в велику каструлю, приправити сіллю, додайте запашний і чорний перець, лавровий лист, сушений розмарин і 3-4 зубчики часнику. Сало поріжте на шматки по 200-250 гр кожен. Викладіть в каструлю. Ставте на вогонь варитися. Доведіть до кипіння і поставте вогонь на повільний. Варіть сало протягом однієї години. Готове сало буде легко проколювати.

2. Сало виберіть з каструлі, злегка остудіть. Зробіть надрізи і нашпигуйте очищеним і нарізаним часником.

3. Загорніть шматочки сала в харчову плівку. Кожен шматочок раджу звернути окремо. Потім такі порційні шматки сала можна відразу використовувати, тобто. З'їсти. Остудіть загорнуте в плівку сало до кімнатної температури і покладіть в холодильник на кілька годин.

Сало варене з часником готове! Подавайте на денці або тарілочці з чорним хлібом, зеленим або ріпчастою цибулею, маринованими овочами.

Смачного!

  • Сало - 1 кілограм
  • Часник - 6-8 зубчиків
  • Сіль - - За смаком
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Чорний перець (горошком) - 1 Чайна ложка
  • Запашний перець (горошком) - 1 Чайна ложка
  • Розмарин - - За смаком
  • Вода - 1, 5 L
Для приготування сала вареного з часником використовують більше улюблених спецій, ніж я вказала в рецепті. Якщо хочете, можете додати куркуму, кмин, ін. Варене сало можна зберігати не в холодильнику, а в морозилці. Тоді його можна буде тоненько настругати.

Як приготувати сало варене з часником?

1. Воду залийте в велику каструлю, приправити сіллю, додайте запашний і чорний перець, лавровий лист, сушений розмарин і 3-4 зубчики часнику. Сало поріжте на шматки по 200-250 гр кожен. Викладіть в каструлю. Ставте на вогонь варитися. Доведіть до кипіння і поставте вогонь на повільний. Варіть сало протягом однієї години. Готове сало буде легко проколювати.

2. Сало виберіть з каструлі, злегка остудіть. Зробіть надрізи і нашпигуйте очищеним і нарізаним часником.

3. Загорніть шматочки сала в харчову плівку. Кожен шматочок раджу звернути окремо. Потім такі порційні шматки сала можна відразу використовувати, тобто. З'їсти. Остудіть загорнуте в плівку сало до кімнатної температури і покладіть в холодильник на кілька годин.

Сало варене з часником готове! Подавайте на денці або тарілочці з чорним хлібом, зеленим або ріпчастою цибулею, маринованими овочами.

Смачного!

Схожі рецепти