Сало по-домашньому (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Привіт всім любителям холодних закусок! Сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати сало по-домашньому за дуже простим рецептом. Пряне, ароматне, пряність до смаку. Zaintrigovanи? приступимо!
Відмінний варіант закуски, яка підійде і на повсякденний, і на святковий стіл. Особливо добре сало підійде в якості закуски до міцних напоїв. Подавати його потрібно з часником, чорним хлібом і гірчицею. Насолоджуйтесь!
- Сало - 1, 5 кілограма
- Сіль велика - 6 Ст. Ложок
- Перець чорний мелений - 4-5 Ст. Ложок
- Голівка часнику - 6 штук
Починаємо з підготовки основних інгредієнтів. Беремо хороший свіже сало рожевого або білого кольору. Гарне сало стане основою для гарної закуски.
Промиваємо і обсушуємо сало. Нарізаємо його пластами в 5-6 см. Часник, тим часом, очищаємо, нарізаємо. Робимо в салі кілька отворів і закладаємо в них часник.
Змішуємо кухонна сіль з чорним перчиком до однорідності. Натираємо цією сумішшю кожен шматочок сала з усіх боків. Якщо залишився часник, то пропускаємо його через чеснокодавку і рівномірно розподіляємо по всьому шматочках.
Накриваємо сало кришкою і ставимо його під гніт. Перша доба солимо сало при кімнатній температурі, інші три - в холоді, але не на морозі! через 3-4 дня сало буде готово, смачного!