Сальтисон з субпродуктів
(покроковий рецепт з фото)
Сальтисон - національне італійське блюдо, чимось схоже на холодець. Його ще відносять до польської та білоруської кухні. Нижче я розповім, як приготувати сальтисон з субпродуктів.
Головна складність в приготуванні сальтисона полягає в тому, щоб правильно приготувати м'ясо. А так, це дуже простий рецепт сальтисона з субпродуктів. Рекомендую спробувати, вам обов'язково сподобається!
- Свиняча рулька - 1 штука
- Свиняче серце - 1 штука
- Свинячі нирки - 3 штуки
- Часник - 9 зубчиків
- Червоний болгарський перець - 1 штука
- Сіль - 3 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 3 чайних ложки
- Чилі - 3 чайних ложки
- Базилік - 3 чайних ложки
- Желатин - 11 грам
- Тетра - 1, 5 L
2 години замочуємо рульку в холодній воді. Варимо м'ясо в одній каструлі: рульку - 2 годину, серце - 1 час. Нирки спочатку варимо окремо - кладемо в каструлю з холодною водою, варимо на повільному вогні; після закипання воду зливаємо і кладемо нирки до решти м'яса так, щоб варилися 40 хвилин. У процесі варіння додаємо сіль, перець, чилі і базилік.
Дрібно нарізаємо м'ясо. Нарізаємо болгарський перець кубиками, змішуємо з м'ясом і подрібненим часником.
Заливаємо бульйон з каструлі в миску з м'ясом і протикає м'ясо, перемішуємо його з бульйоном. Все що в каструлі кидаємо в тетрапак.
Вистилаємо каструлю ганчірочкою, заливаємо воду і ставимо в каструлю тетрапак. Вода повинна на 5-7 см нижче тетрапак. Ставимо на тетрапак банку або будь-який вантаж і варимо на повільному вогні. Засікаємо годину з моменту закипання води.
Витягуємо тетрапак, охолоджуємо його. Після цього залишаємо в холодильнику на на ніч. Щоб подати до столу, розрізаємо тетрапак.