Салат зі смажених грибів
(покроковий рецепт з фото)
Коли вам почнуть набридати звичні салати за типом "олів'є" або "зимового", то пошукайте оригінальні рецепти в американській кухні. Я там почерпнула багато несподіваних рішень (як це, наприклад).
Дане блюдо буде відмінним варіантом для обіду на двох у вихідні. Якщо ви не боїтеся їсти жирне на сніданок, то воно вам теж підійде. Але для початку ознайомтеся з тим, як приготувати салат зі смажених грибів. Він подається в теплому вигляді разом зі свіжим шпинатом, а зверху на нього кладуть смажене яйце. Дуже смачно!
- Бекон - 80 грам
- Шпинат свіжий - 140 грам
- Гриби - 150-200 грам
- Ріпчаста цибуля - 0, 5 штуки (червоний)
- Яйце - 2 штуки
- Жир від бекону - 1, 5 Ст. Ложки
- Дижонская гірчиця - 1, 5 Ст. Ложки
- Винний оцет - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор коричневий - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Бекон наріжте дуже тонкими невеликими смужками.
Потім бекон обсмажте до золотистої і хрусткої скоринки, на це у вас піде близько 10 хвилин. Після цього видаліть зайвий жир паперовим рушником.
Лук наріжте тонкими півкільцями, а гриби - пластинками. Обсмажте ці інгредієнти на сковороді, де готувався бекон.
Смажте гриби з цибулею 5 хвилин, помішуючи. Потім приберіть їх остигати.
Зробіть заправку. Нагрійте жир з-під бекону в сотейнику. Додайте до нього гірчицю, цукор і оцет. Заважайте до єдиної консистенції на невеликому вогні. Потім додайте сіль і перець.
Промийте шпинат. Розкладіть його порівну в порційні тарілки.
Викладіть в шпинат бекон і гриби з цибулею, перемішавши їх з заправкою з гірчиці.
З яєць зробіть яєчню. Покладіть її зверху на салат. Смачного!