Салат зі смажених огірків
(покроковий рецепт з фото)
Простий салат можна приготувати з огірків, але не просто їх нарізавши, а ще й посмаживши. Здивовані? Обов'язково спробуйте таке соковите овочеве блюдо на обід або на вечерю, подаючи його зі сметаною.
Дивовижний і унікальний салат зі смажених огірків виходить не тільки смачним, але ще і дуже корисним, адже він складається з одних овочів. Страву можна подати як гарнір до м'яса, рибі, птиці, ковбасним виробам.
- Огірок - 2 штуки (свіжий)
- Морква - 1 штука (велика)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Очистіть від шкірки моркву і ріпчасту цибулю, промийте у воді разом з огірками. Зріжте у огірків хвостики. Наріжте цибулю півкільцями і отпассеруйте протягом 2-3 хвилин на сковороді в рослинному маслі, включивши помірний нагрів.
Натріть на тертці для моркви по-корейськи морква й огірки.
Як тільки цибулевий нарізка злегка підрум'яниться, додайте на сковороду морквяну нарізку і перемішайте. Обсмажте близько 2 хвилин.
Додайте огіркову нарізку, посоліть і поперчіть блюдо. Акуратно перемішайте.
Обсмажте салат ще приблизно 1-2 хвилини до зміни кольору огіркової нарізки. Потім нагрів вимкніть. Якщо любите страви з пікантним смаком, то можете спресувати пару зубчиків часнику.
Викладіть салат зі смажених огірків на тарілку і подайте до столу, він смачний як в гарячому, так і в холодному вигляді.