Салат з восьминогів
(покроковий рецепт з фото)
З цим простим рецептом салату з восьминогів вам вдасться здивувати гостей і домочадців оригінальним блюдом з морепродуктів з пікантним смаком.
Вся фішка в салатах з морепродуктів - це самі морепродукти. Інші інгредієнти не настільки вже й важливі, вони просто відтіняють смак креветок, мідій, або, у нашому випадку, восьминога. Для приготування салату з восьминогів краще використовувати маленьких восьминогів, тому їх і потрібно два. З лимона ми видавимо сік, він прекрасно підходить для будь-яких морепродуктів. Восьминогів, звичайно ж, краще брати свіжих, живих, але і заморожені зійдуть.
- Восьминіг - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Петрушка - 70 грам
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - За смаком
- Спеції - За смаком
Для початку промийте восьминогів. Бажано, щоб вони вже були без очей і інших непотрібних нам органів.
Якщо вони є, потрібно їх вирізати. Промийте восьминогів холодною водою.
Тепер в каструлі доводимо воду до кипіння. Додаємо лавровий лист, чорний перець горошком і ложку столову цукру. Зменшуємо вогонь і варимо хвилин 30.
Вода змінить свій колір (зазвичай на червоний), так що не лякайтеся.
Промийте петрушку і лимон (можна лайм використовувати).
Подрібніть цибулю, петрушку, додайте сік лимона, оливкова олія, спеції.
Вареному восьминогу даємо охолонути, потім ріжемо його кубиками середнього розміру.
Змішуємо з зеленню. Відправляємо в холодильник, поки не прийде час подавати.
Ось такий от салат з восьминогів - просто і смачно. Смачного!
Ось такий от салат з восьминогів - просто і смачно. Смачного!