Салат з руколи з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Екзотичні салатики - моя стихія. Особливо я люблю використовувати в них морепродукти. Такі страви корисні і виглядають дуже святково. Дивіться, як приготувати салат з руколи з креветками.
У цей салат підійдуть будь-які креветки. Можна вибирати як дрібні, так і королівські. На смак це ніяк не відіб'ється. Салат виходить легким, соковитим і красивим. Він відмінно підійде для святкового столу. Вдалого приготування!
- Рукола - 1 пучок
- Креветки - 300 грам
- Помідори черрі - 10 штук
- Сир твердих сортів - 40 грам
- Часник - 1 зубчик
- Кедрові горішки - 20-30 грам
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
- Лимон - 1 часточка
- Мед - 1 Чайна ложка
Рукколу і помідори миємо й висушуємо від вологи. Томати ріжемо на половинки. Основа із зелені і овочів готова.
Креветки очищаємо від твердих панцирів і хвостиків. Кидаємо на сковорідку. Обсмажуємо на маслі з додаванням тертого часнику.
Через 3-4 хвилини креветки будуть готові. Змішуємо їх з салатною основою і горішками. Тонко нарізаємо сир і прикрашаємо їм салат.
А тепер займемося заправкою. Для її приготування змішуємо в одній мисочці мед з лимонним соком, доливаємо масла і соєвого соусу. Заважаємо до однорідності.
Заправляємо блюдо нашої оригінальної кисло-солодкого заправкою. Подаємо на стіл в виключно свіжому вигляді. Смачного!