Салат з ракових шийок
(покроковий рецепт з фото)
Поспішаю поділитися з вами дуже оригінальним рецептом, який напевно вразить своїм смаком навіть найвибагливіших гурманів. Хочете побалувати себе вишуканою стравою? Зробіть такий салатик на своїй кухні.
Цей незвичайний варіант, як приготувати салат з ракових шийок, доведеться особливо до смаку тим, хто любить в основних блюдах солодкуваті нотки. Цитрусові в поєднанні з морепродуктами створюють неймовірно вдалий результат. А вишукана заправка тільки підкреслить і доповнить блюдо. Дуже рекомендую придивитися до цього рецепту, адже при цьому його досить просто відтворити в домашніх умовах.
- Раки - 10 штук
- Біле вино сухе - 100 мілілітрів
- Апельсин - 2 штуки
- Грейпфрут - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Гірчиця в зернах - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3-4 чайних ложок
- Вершки - 4 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Листя салату - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Ось таким апетитним набором інгредієнтів вам потрібно запастися, щоб повторити рецепт на своїй кухні.
2. Почніть процес з того, Поставте на вогонь велику каструлю з водою і доведіть до кипіння. Паралельно очистіть цибулю, наріжте його дрібними кубиками.
3. Вимийте апельсин, обсушити і натріть цедру. Після вичавіть з нього сік.
4. З'єднайте цедру з цибулею.
5. У киплячу підсолену воду опустіть раків.
6. На сковороді розігрійте вершкове масло, викладіть туди цибулю з цедрою. Обсмажте хвилинку, помішуючи.
7. Додайте вино, зменшіть вогонь, залиште нудитися. Рідина повинна увариться приблизно в два рази.
8. Паралельно можна зайнятися соусом. Очистіть і подрібніть часник. Додайте сіль, перець, гірчицю.
9. Поступово вливайте олію, збиваючи вінчиком, поки соус не стане однорідним.
10. На сковороду додайте сік апельсина.
11. Раки потрібно остудити і очистити.
12. У заправку влийте вершки, прогрійте до появи пухирців, але не доводячи до кипіння. І зніміть з вогню.
13. Листя салату вимийте, обсушити і порвіть руками. Полийте заправкою на основі гірчиці, перемішайте.
14. Очистіть цитрусові від шкірки, розділіть на дольки, зніміть з них білу плівку.
15. На тарілку для подачі викладіть листя салату. Зверху - шматочки апельсина і грейпфрута, ракові шийки. Полийте все заправкою ... І можна подавати блюдо до столу!
Це неймовірно смачно!
Це неймовірно смачно!