Салат з підберезників
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний салат з підберезників - легкий, ситний і красивий! зрозуміти, як приготувати салат з підберезників, зможе навіть новачок - нічого складного в приготуванні немає.
Ці гриби прекрасно підходять і широко використовуються для приготування багатьох страв, але простий рецепт салату з підберезників, як мені здається, повинен бути в арсеналі будь-якої господині - раптові гості неодмінно оцінять і його смак, і зовнішній вигляд, і, звичайно, швидкість приготування.
Кращий час для збору підберезників - кінець літа та осінь, але перша «хвиля» їх дозрівання припадає на травень-червень. Якщо в цей час вам пощастить повернутися з походу в ліс з гарним видобутком - спробуйте цей легкий весняний салат, і ви точно не пошкодуєте.
1. Промиті і очищені підберезники нарізати і обсмажити на сильному вогні до золотистого кольору, посолити.
2. Викласти в тарілку, остудити.
3. Вимити і дрібно нарізати зелень (зелена цибуля в крайньому випадку можна замінити ріпчастою, нарізаним тоненькими пір'ям), огірки розпустити на майже прозорі скибочки. У цей салат можна додати і помідори, але це, що називається, не обов'язково - і без них буде смачно.
4. У тому ж маслі, яке залишилося від грибів, обсмажити крутон з білого хліба - головне, регулярно помішувати, щоб вони не пересохли і не згоріли. У процесі смаження злегка посолити сухарики.
5. Відварити яйця круто, остудити, очистити і нарізати на четвертинки.
6. У великій мисці змішати гриби з огірками і зеленню.
7. Приготувати заправку - сметану змішати з лимонним соком, дрібкою солі і запашним перцем, добре збити.
8. На плоске блюдо викласти листя салату, на них гіркою - гриби із зеленню і огірками. Навколо і зверху розкидати четвертинки яєць і крутон, зверху полити заправкою.
Цей салат гарний і в якості закуски, як основне блюдо, яке можна подати з гарніром з відвареного або запеченого картоплі.
- Підберезники - 500 грам
- Зелень кропу - 50 грам
- Зелена цибуля - 50 грам
- Листя салату - 100 грам
- Огірки - 300 грам
- Яйця курячі - 3 штуки
- Сіль - - За смаком
- Перець мелений - - За смаком
- Крем 15% - 150 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
Кращий час для збору підберезників - кінець літа та осінь, але перша «хвиля» їх дозрівання припадає на травень-червень. Якщо в цей час вам пощастить повернутися з походу в ліс з гарним видобутком - спробуйте цей легкий весняний салат, і ви точно не пошкодуєте.
1. Промиті і очищені підберезники нарізати і обсмажити на сильному вогні до золотистого кольору, посолити.
2. Викласти в тарілку, остудити.
3. Вимити і дрібно нарізати зелень (зелена цибуля в крайньому випадку можна замінити ріпчастою, нарізаним тоненькими пір'ям), огірки розпустити на майже прозорі скибочки. У цей салат можна додати і помідори, але це, що називається, не обов'язково - і без них буде смачно.
4. У тому ж маслі, яке залишилося від грибів, обсмажити крутон з білого хліба - головне, регулярно помішувати, щоб вони не пересохли і не згоріли. У процесі смаження злегка посолити сухарики.
5. Відварити яйця круто, остудити, очистити і нарізати на четвертинки.
6. У великій мисці змішати гриби з огірками і зеленню.
7. Приготувати заправку - сметану змішати з лимонним соком, дрібкою солі і запашним перцем, добре збити.
8. На плоске блюдо викласти листя салату, на них гіркою - гриби із зеленню і огірками. Навколо і зверху розкидати четвертинки яєць і крутон, зверху полити заправкою.
Цей салат гарний і в якості закуски, як основне блюдо, яке можна подати з гарніром з відвареного або запеченого картоплі.