Рецепт Салат з підберезників фото

Салат з підберезників
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Підберезники
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Обід за 30 хвилин, Обід на швидку руку
Салати

Оригінальний салат з підберезників - легкий, ситний і красивий! зрозуміти, як приготувати салат з підберезників, зможе навіть новачок - нічого складного в приготуванні немає.

Ці гриби прекрасно підходять і широко використовуються для приготування багатьох страв, але простий рецепт салату з підберезників, як мені здається, повинен бути в арсеналі будь-якої господині - раптові гості неодмінно оцінять і його смак, і зовнішній вигляд, і, звичайно, швидкість приготування.

Кращий час для збору підберезників - кінець літа та осінь, але перша «хвиля» їх дозрівання припадає на травень-червень. Якщо в цей час вам пощастить повернутися з походу в ліс з гарним видобутком - спробуйте цей легкий весняний салат, і ви точно не пошкодуєте.

1. Промиті і очищені підберезники нарізати і обсмажити на сильному вогні до золотистого кольору, посолити.

2. Викласти в тарілку, остудити.

3. Вимити і дрібно нарізати зелень (зелена цибуля в крайньому випадку можна замінити ріпчастою, нарізаним тоненькими пір'ям), огірки розпустити на майже прозорі скибочки. У цей салат можна додати і помідори, але це, що називається, не обов'язково - і без них буде смачно.

4. У тому ж маслі, яке залишилося від грибів, обсмажити крутон з білого хліба - головне, регулярно помішувати, щоб вони не пересохли і не згоріли. У процесі смаження злегка посолити сухарики.

5. Відварити яйця круто, остудити, очистити і нарізати на четвертинки.

6. У великій мисці змішати гриби з огірками і зеленню.

7. Приготувати заправку - сметану змішати з лимонним соком, дрібкою солі і запашним перцем, добре збити.

8. На плоске блюдо викласти листя салату, на них гіркою - гриби із зеленню і огірками. Навколо і зверху розкидати четвертинки яєць і крутон, зверху полити заправкою.

Цей салат гарний і в якості закуски, як основне блюдо, яке можна подати з гарніром з відвареного або запеченого картоплі.


  • Підберезники - 500 грам
  • Зелень кропу - 50 грам
  • Зелена цибуля - 50 грам
  • Листя салату - 100 грам
  • Огірки - 300 грам
  • Яйця курячі - 3 штуки
  • Сіль - - За смаком
  • Перець мелений - - За смаком
  • Крем 15% - 150 грам
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
Ці гриби прекрасно підходять і широко використовуються для приготування багатьох страв, але простий рецепт салату з підберезників, як мені здається, повинен бути в арсеналі будь-якої господині - раптові гості неодмінно оцінять і його смак, і зовнішній вигляд, і, звичайно, швидкість приготування.

Кращий час для збору підберезників - кінець літа та осінь, але перша «хвиля» їх дозрівання припадає на травень-червень. Якщо в цей час вам пощастить повернутися з походу в ліс з гарним видобутком - спробуйте цей легкий весняний салат, і ви точно не пошкодуєте.

1. Промиті і очищені підберезники нарізати і обсмажити на сильному вогні до золотистого кольору, посолити.

2. Викласти в тарілку, остудити.

3. Вимити і дрібно нарізати зелень (зелена цибуля в крайньому випадку можна замінити ріпчастою, нарізаним тоненькими пір'ям), огірки розпустити на майже прозорі скибочки. У цей салат можна додати і помідори, але це, що називається, не обов'язково - і без них буде смачно.

4. У тому ж маслі, яке залишилося від грибів, обсмажити крутон з білого хліба - головне, регулярно помішувати, щоб вони не пересохли і не згоріли. У процесі смаження злегка посолити сухарики.

5. Відварити яйця круто, остудити, очистити і нарізати на четвертинки.

6. У великій мисці змішати гриби з огірками і зеленню.

7. Приготувати заправку - сметану змішати з лимонним соком, дрібкою солі і запашним перцем, добре збити.

8. На плоске блюдо викласти листя салату, на них гіркою - гриби із зеленню і огірками. Навколо і зверху розкидати четвертинки яєць і крутон, зверху полити заправкою.

Цей салат гарний і в якості закуски, як основне блюдо, яке можна подати з гарніром з відвареного або запеченого картоплі.

Схожі рецепти