Мариновані капелюшки підберезників
(покроковий рецепт з фото)
Дуже часто буває, що при маринуванні грибів люди не звертають увагу на те, що грибочки гірчать. У підберезників найгіркіші частини - це ніжки, пропоную рецепт маринування одних капелюшків.
Перед вами простий рецепт приготування маринованих капелюшків підберезників. Заздалегідь подбайте про стерилізованих баночках і кришках, де буде зберігатися консервація. До речі, зберігати потрібно в прохолодному місці: холодильник, льох, підвал. А їсти можна вже через 2 тижні. Хай щастить!
- Підберезники - 1 кілограм
- Оцет - 2 чайних ложки
- Сіль - 4 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Перець горошком - 6 штук
- Лавровий лист - 4 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Беремо підберезники і відрізаємо капелюшки від ніжок. Ретельно промиваємо капелюшки і відварюємо в підсоленій воді 30 хвилин.
Укладаємо грибочки в стерилізовані банки і заливаємо гарячим маринадом. Також в кожну баночку влийте по 1 ст. L. Киплячого рослинного масла. Закрийте баночки кришками.
Зберігайте в прохолодному місці. Смачного!