Салат з печінкою «Єрмак»
(покроковий рецепт з фото)
Для святкового столу або ситного обіду і вечері пропоную зробити неймовірно апетитний, досить оригінальний і корисний салат з печінкою "єрмак" в домашніх умовах.
Варіантів різних салатиків існує чимало, проте субпродукти досить рідко присутні в них. І дуже даремно! Перед вами відмінний простий рецепт салату з печінкою "єрмак" . Спробуйте приготувати його і ви зрозумієте, що він однозначно заслуговує на увагу.
- Печінка - 500 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Огірки солені - 1-3 штук
- Яйце - 3-4 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 1 За смаком
1. Печінка для цього салату можна використовувати будь-яку, яка є в холодильнику. Свинячу попередньо краще вимочити трохи в молоці, щоб прибрати гірчинку. На сковороду налити трохи олії і викласти туди нарізаний дрібними кубиками цибулю. Поки смажиться до прозорості цибулю, вимити і очистити печінку. Додати на сковороду і обсмажити до готовності, посолити і поперчити за смаком. Остудити трохи і викласти в салатник.
2. В рецепт приготування салату з печінкою "єрмак" можна використовувати як сиру, так і обсмажену трохи морква. Яйця відварити круто і натерти на тертці. Огірочки нарізати дрібними кубиками.
3. Огірки викласти другим шаром на печінку.
4. Потім розподілити яйця і при бажанні додати дрібку солі.
5. Змастити невеликою кількістю майонезу і щільно притиснути ложкою, щоб салат з печінкою "єрмак" в домашніх умовах мав естетичний вигляд.
6. Верхнім шаром буде морква, яку викласти зверху майонезу.
7. Морква можна підсолити за смаком, додати трохи свіжої зелені для прикраси і залишити салат приблизно на годинку, щоб він трохи просочився.