Салат з макаронів з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Салати з макаронами рідко виглядають вишукано, але завжди дуже смачні і головне - дуже ситні. Ви можете переконатися в цьому самі і зробити такий за рецептом, як приготувати салат з макаронів з овочами.
Для цього салату макарони годі й відварювати до напівготовності, як це прийнято в Італії. Не економте на заправці, адже чим соковитіше буде салат, тим він смачніший. Цей салат можна подавати теплим або холодним, тут на розсуд. Моя порада: спробуйте обидва варіанти.
- Молоко - 2 склянки
- Сіль, перець - За смаком
- Макарони - 150 грам
- Майонез - 0, 5 склянки
- Цибуля - 1/4 штуки
- Яблучний оцет - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Шинка - 90 грам
- Селера - 70 грам
- Морква - 40 грам
- Зелена цибуля - 1 пучок
1. В сотейник налейте молоко, приправити сіллю, надішліть на вогонь і доведіть до кипіння, потім викладіть макарони. Відваріть макарони до готовності, періодично помішуючи, щоб вони не злиплися.
2. Тим часом зробіть заправку: змішайте майонез, оцет, цукор, перець, чверть цибулини натріть на тертці, викладіть її разом з соком.
3. Готові макарони відкиньте на сито, потім промийте злегка і поверніть в каструлю, додайте половину заправки і перемішайте, залиште до повного охолодження.
4. Очистіть і дрібно наріжте овочі, наріжте кубиками шинку, подрібніть зелену цибулю. Змішайте макарони з овочами і шинкою, додайте решту заправку.
5. Салат подавайте відразу, прикрасивши його зеленою цибулею.