Салат з квасолею без майонезу
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний і корисний салат, який можна подати самостійно або як доповнення до основних страв. Припаде до душі всім вегетаріанцям і можливо сподобається тим, хто поститься.
Рецептів приготування подібних салатів досить багато. Пропоную один з них - приготувати салат з квасолею без майонезу з часником і горіхами. Квасоля я використовую суху, попередньо відварити її, але якщо на це часу немає, то можна взяти і будь-яку готову консервовану. Салат виходить досить гострий, тому кількість часнику все ж порекомендую регулювати за смаком. Поживний, корисний і пікантний, сподіваюся він буде вам до душі. Спробуйте!
- Квасоля - 250 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник головка - 0, 5 штуки
- Горіхи волоські - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Суху квасоля (будь-якого кольору і розміру) бажано заздалегідь замочіть у воді, мінімум на 4 годину.
Злийте з квасолі воду, залийте її окропом і варіть до готовності приблизно 1, 5 годину.
Злийте з готової квасолі воду і охолодіть її.
Додайте обсмажені дрібно нарізану цибулю.
Подрібнені качалкою волоські горіхи.
Свіжу зелень.
І пропущений через прес часник.
Додайте за смаком сіль і перець, заправте салат олією і добре перемішайте.
Подавати салат можна відразу ж. Смачного!