Салат з креветками і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Креветки - це один з найпопулярніших інгредієнтів в салатах. Особливо якщо говорити про святкові страви, адже салати з морепродуктів завжди виглядають шикарно, а на смак вони просто чудові.
Щоб приготувати смачний салат з креветок, необхідно ретельно дотримуватися рецептуру страви. Особливо важливо правильно приготувати ракоподібних, не перепечеться і не пересушити їх. Тоді салат буде просто чудовим і гості його обов'язково оцінять. Щоб дізнатися, як приготувати салат з креветками і овочами, просто прочитайте цей рецепт.
- Сьомга солона - 300 грам
- Креветки - 8 штук
- Перець болгарський - 100 грам
- Листя салату - 20 грам
- Морква - 60 грам
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Оливки зелені - За смаком
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Лимон - 1/2 штуки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вино біле напівсухе - 40 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Розмарин - За смаком
Овочі гарненько промийте під проточною водою. Очистіть болгарський перець від насіння, цибуля - від лушпиння, морква також почистіть від шкірки. Наріжте перець і моркву тонкою соломкою, а цибуля - півкільцями. Потримайте овочі на рослинному маслі.
Потім додайте в овочі вино, оцет, цукор, сіль і гілочку розмарину. Гасіть інгредієнти до тих пір, поки з вина не випарується весь алкоголь. Потім овочі остудіть, приберіть з них гілочку розмарину.
Креветки заздалегідь розморозити, очистіть їх, залишивши в панцирі тільки хвостики. Креветки повинні бути досить великими. Полийте їх лимонним соком. Сьомгу наріжте смужками, а оливки - кружальцями.
У сковороді розігрійте олію, викладіть в нього підготовлені креветки. Обсмажуйте їх по обидва боки по кілька хвилин до рум'яної скоринки.
Салат промийте та висушіть. Порвіть його руками і викладіть колом на блюдо, в якому будете подавати готову страву на стіл.
В середину імпровізованого кільця з салату викладіть тушковані овочі.
Поверх овочів викладіть шматочки червоної рибки, обсмажені креветки і кружечки оливок. В якості соусу можна використовувати масло, в якому смажилися креветки і овочі.